Beeld © ANP

Antoinette Beumer gaat nieuwe series voor Netflix bedenken

31 augustus 2021 13:00

Regisseur Antoinette Beumer (59) start per 1 november bij streamingdienst Netflix als Director Original Series Benelux. Antoinette gaat zich in de Benelux bezighouden met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe series voor Netflix.

Met de aanstelling wil de dienst verder vormgeven aan het voornemen om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische content te gaan maken. De regisseur werkte de afgelopen twee jaar bij Videoland, waar zij ook nieuwe films en series ontwikkelde.

Antoinette gaat werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam. De streamingdienst kondigde recent een flink aantal nieuwe Nederlandse en Belgische producties aan, zoals het nieuwe seizoen van Undercover, de nieuwe serie Dirty Lines over de Nederlandse sekslijnen in de jaren tachtig en de Belgische serie Grond van regisseurs Adil & Bilall. Regisseur Shady El-Hamus (De Libi) werkt bovendien aan de eerste Nederlandse Netflix-film Forever Rich.

Als regisseur maakte Antoinette de afgelopen decennia grote hits als Loft, Soof en De Gelukkige Huisvrouw. Haar nieuwste film Mijn vader is een vliegtuig opent eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht. Volgens haar betekent de overstap naar Netflix dat zij voorlopig stopt met regisseren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!