Steenrijk, straatarm Beeld © Steenrijk, straatarm 01-09-2021 SBS6

Gemengde reacties na goedbedoelde actie in Steenrijk, straatarm

02 september 2021 13:58

In Nederland zijn de verschillen tussen arm en rijk enorm groot. De 10 procent die van het minimum moet leven, heeft nog geen 100 euro per week te besteden. Zo ook alleenstaande moeder Gre, die in een nieuw seizoen van 'Steenrijk, straatarm' een week van huis en haard ruilt met de familie Treffers. Maar maakt geld ook echt gelukkig?

"Wat mij steekt was uitspraak van rijk gezien bij het ophalen van oud ijzer"

De villa van het gezin Treffers ligt aan de Mooie Nel in Spaarndam. Als ze niet op hun waterscooter zitten, dan is het wel op hun sloep om een hengel uit te gooien. De riante plek aan het water hebben ze te danken aan hun zeer succesvolle sloopbedrijf. De vier kinderen van Aad en Sabrina ontbreekt het aan niets, en ze geven hun leven dan ook een dikke negen.

Toch is het geld niet aan komen waaien en hebben Aad en Sabrina er hard voor moeten werken. "Wij zijn geen standaard rijke kakkers", lacht Sabrina. Aad vult aan: "Wij zijn gewoon mensen van de straat en het is met ons goed gekomen. We hebben mazzel gehad en hebben dit kunnen opbouwen, maar we zijn eigenlijk gewoon volksmensen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alleenstaande vader houdt het niet droog in Steenrijk, Straatarm

In de gezellige volksbuurt in Groningen waar Gre en haar kinderen wonen, geven ze het leven niet iedere dag een negen. Gre heeft namelijk een moeilijke periode achter de rug en zat jaren in een ongelukkige relatie, waardoor ze depressief werd. In die periode verloor ze ook haar baan als caissière en sinds die tijd leven ze van een uitkering. Werken gaat lastig omdat haar 16-jarige zoon een aardige rugzak heeft en volledig op haar leunt, waardoor hij niet naar school kan. Werken is hierdoor onmogelijk geworden voor Gre, die per week moet rondkomen van slechts 80 euro.

De familie Treffers wil graag iets doen voor het gezin en besluit oud ijzer te verzamelen in de buurt, om zo een extra zakcentje te verdienen. Maar niet iedereen is te spreken over de actie. Hoewel de familie geen kwaad in de zin heeft, vallen veel kijkers op Twitter over de uitspraken van Aad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alisa uit EOTB valt niet in smaak bij kijkers Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de eerste aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!