Jan Roos en Dennis Schouten Beeld © ANP

Rechter doet maandag uitspraak in zaak Roddelpraat en Televizier

2 september 2021 13:07

De rechter doet maandag uitsprak in de zaak tussen 'Roddelpraat' en Televizier. Het onlineprogramma en de organisatie achter de Televizier-prijzen stonden donderdag tegenover elkaar in de rechtbank in Lelystad.

'De waarde van de prijs is bijzonder erg afgenomen"

Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten, werd door Televizier uit de selectie van de Televizier-Ster voor Online-Videoserie gehaald, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen. De presentatoren sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom besloten ze naar de rechter te stappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roddelpraat spant kort geding aan tegen Televizier

"Het is niet zomaar een prijs, het is dé prijs van Nederland. Maar de waarde van de prijs is bijzonder erg afgenomen", zei Dennis eerder tegen het ANP. De programmamaker vindt daarnaast dat het stemproces op deze manier en vanwege de verwachte bureaucratie van de aangespannen zaak negatief wordt beïnvloed. Hij meent dat Roddelpraat - mocht het überhaupt nog terugkeren op de lijst - nu 'al op zo'n grote achterstand staat', dat winnen bijna niet meer mogelijk zal zijn. De stemming moet volgens de mannen daarom ook opnieuw.

Rob over Televizier-Ring: 'Één programma steekt er bovenuit'

06:51
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de tussenstand van nominaties Gouden Televizier-Ring

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!