Flikken Rotterdam Beeld © Ruud Baan

Flikken Rotterdam na twee jaar eindelijk terug op tv

03 september 2021 08:00

De fans hebben er heel lang op moeten wachten. Vrijdag keert 'Flikken Rotterdam' terug bij de AVROTROS, bijna twee jaar na het vorige seizoen. De rechercheurs in de Maasstad krijgen dit keer te maken met een grotere verhaallijn die zich afspeelt tegen de achtergrond van corona.

"Flikken Rotterdam is rauwer, de zaken gaan meer over echte criminelen"

Alle vaste acteurs zijn van de partij: van Huub Stapel tot Mark van Eeuwen, van Maartje van de Wetering tot Cees Geel en Ortál Vriend. "Flikken Maastricht kent een zekere romantiek en laat ook agenten op straat zien", stelt producent Rolf Koot. "Flikken Rotterdam is rauwer, de zaken gaan meer over echte criminelen in plaats van over gewone mensen die een misdrijf plegen." De schare fans van de spin-off is net iets kleiner, maar toch wisten de vorige reeksen standaard tussen de één en anderhalf miljoen kijkers te trekken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanaf deze datum begint het nieuwe seizoen Flikken Rotterdam

Toen de makers in 2020 de nieuwe reeks gingen schrijven, was net de coronacrisis uitgebroken. "We wilden eerst een langer plot rond drugshandel bedenken. Maar het voelde heel natuurlijk om corona een rol te laten spelen in een van de grote verhaallijnen dit seizoen." Dit was een flinke gok, erkent de producent. "We wisten toen natuurlijk nog niet dat we nog steeds in de ellende zouden zitten. Maar ik ben wel blij dat we het gedaan hebben. Het geeft dit nieuwe seizoen een enorm gevoel van urgentie."

Het grotere verhaal speelt zich af in de medische wereld. "Elk seizoen proberen we op te bouwen rond één specifiek subgenre in de politieserie", vertelt Rolf. "Er dreigt een nieuwe pandemie en de overheid zet heel erg in op de productie van een nieuw medicijn. Maar dat gaat mis, er worden fouten gemaakt en er vallen doden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flikken Rotterdam krijgt nieuw seizoen

De kritiek op het coronabeleid van de overheid hebben de makers zeker opgemerkt. Maar deze hebben zij niet in de serie verwerkt. "De schurken bevinden zich niet in Den Haag, maar in de wereld van de big farma", aldus de producent. "De serie eindigt niet met een scene waarin Mark Rutte wordt opgepakt als het kwade genius."

De eerste aflevering is vanavond te zien om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!