Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS / Vincent TV Producties

Kijkers geëmotioneerd door droevig verhaal Steenrijk, Straatarm

9 september 2021 11:29

Woensdagavond was er weer een bijzondere aflevering te zien van het SBS-programma 'Steenrijk, Straatarm'. Hierin maakten de kijkers kennis met de familie Soemai, die het niet breed heeft. Ze waren jarenlang een van de duizenden slachtoffers van de toeslagenaffaire.

"Ik werd jankend wakker met een rotgevoel"

Vader Radjesh en moeder Natasja dachten jarenlang dat zij zelf verantwoordelijk waren voor de fouten die de Belastingdienst hen voorschotelde. "Het is een schaamte waar je in zit, het is de overheid. De overheid kan zogenaamd geen fout maken, wie gaat ons geloven?" Tegelijkertijd moesten ze toch zorgen voor hun drie dochters en zichzelf in een flat, vierhoog in Maassluis. 

Alsof de twee nog niet genoeg te verduren hadden, verloren ze ook hun baan en werd Natasja getroffen door een beroerte, waardoor ze in een rolstoel belandde. "Mijn lichaam gaf al signalen dat het niet goed ging. (...) Daardoor ben ik half verlamd geraakt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties na goedbedoelde actie in Steenrijk, straatarm

Veel kijkers reageren geëmotioneerd op de heftige aflevering van Steenrijk, Straatarm: 'Tranen over mijn wangen, zojuist gedoneerd aan de familie Soemai. Gemeente Maassluis en Mark Rutte: schaam jullie! Ongelofelijk dat dit kan gebeuren in zo'n 'rijk en welvarend' land als Nederland. Help deze en andere mensen in dezelfde situatie!' en 'SBS6-programma maakt veel emotie los bij de kijkers. In het programma is namelijk een gezin te zien dat gedupeerd is door de toeslagenaffaire. Daarnaast is de moeder half verlamd, terwijl het gezin op vierhoog woont zonder lift', wordt er zoal geschreven. Hieronder nog meer reacties. 

Steenrijk, Straatarm zie je elke woensdag bij SBS6 om 20.30 uur. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader schiet vol na opmerking dochter in Steenrijk, Straatarm

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!