Raven van Dorst en Caroline van der Plas Beeld © Boerderij van Dorst / BNNVARA

Raven van Dorst openhartig over veranderen van naam

9 september 2021 12:21

Raven van Dorst (36) was woensdagavond in het programma 'Boerderij van Dorst' te zien samen met gasten Martien Meiland (60) en Caroline van der Plas (54). In de aflevering sprak Raven openhartig over het veranderen van diens naam.

Begin mei liet de artiest op Instagram weten dat hen voortaan door het leven gaat als Raven en zich identificeert als non-binair. Martien moet er nog even aan wennen: "Wel doorpakken, eh, Raven. Meid, ik moet natuurlijk even schakelen."

"Toen jij je naam veranderde naar Raven, heb je toen niet overal commentaar op gekregen, of viel dat mee?" vraagt de voormalig kasteelheer zich vervolgens af. Raven: "Dat ligt er een beetje aan waar je kijkt. In mijn eigen omgeving zijn mensen heel supporting geweest. Jij ook, je doet je best en je probeert er rekening mee te houden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard en Raven van Dorst in jury Drag Race Holland 2

Toch reageert niet altijd iedereen zo begripvol: "Als ik buiten mijn eigen bubbel kijk, zie ik ineens genoeg kritiek en geouwehoer en 'wat is dit voor rare identiteitspolitiek?' Ene oor in, andere oor uit. Ik ben niemand wat verschuldigd." Caroline en Martien begrijpen Raven maar al te goed. Beiden krijgen het regelmatig flink te verduren, maar laten zich daardoor niet uit het veld slaan. "Wacht nou gewoon af met je commentaar", sluit Martien af. 

Boerderij van Dorst zie je elke woensdag om 20.25 uur bij NPO3. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland heeft spijt: 'Villa in Noordwijk is een miskoop'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!