NPO Beeld © ANP

Publieke Omroep staat stil bij 70 jaar Nederlandse televisie

09 september 2021 11:42

Op 2 oktober is het precies 70 jaar geleden dat de eerste officiële televisie-uitzending vanuit Bussum werd uitgezonden. De NPO staat van 1 tot en met 4 oktober stil bij die gebeurtenis met speciale programma's rond het thema 70 jaar Nederlandse televisie.

Op alle NPO-netten, NPO Start en de onlinekanalen zullen verschillende speciale programma's te zien zijn. Zo blikken Özcan Akyol en Dieuwertje Blok bijvoorbeeld terug op 70 jaar kunst op tv en presenteert Winfried Baijens 70 jaar breaking news, waarin met presentatoren, verslaggevers en cameramensen wordt teruggekeken op grote nieuwsgebeurtenissen. Naast 70 uur aan nieuwe programma’s is ook een verzameling van de beste programma’s van de afgelopen 70 jaar te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talentenjachten voortaan verboden op Chinese televisie

De volledige programmering van 70 jaar Nederlandse televisie wordt volgende week bekendgemaakt.

De familie van de onlangs overleden omroeppionier Rik Brugman sprak eerder dit jaar de hoop uit dat zijn rol in de ontwikkeling van de beeldtechniek in Hilversum een plek zal krijgen in de viering. Hij voerde in de jaren zestig en zeventig talloze cruciale technische verbeteringen door, zoals de praktische inrichting van televisiestudio’s en reportagewagens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christina Curry door het stof na scheldpartij op televisie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!