Marlijn Weerdenburg Beeld © Rooijakkers Over de Vloer

Marlijn Weerdenburg heeft geen afscheid kunnen nemen van moeder

9 september 2021 22:02

In de tweede aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat Art Rooijakkers (45) op kraamvisite bij actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg (38). Zij vertelt uitgebreid over de heftige periode waarin ze kort na elkaar haar moeder verloor en zelf voor de tweede keer moeder werd. 

"Ik dacht meteen: dit is foute boel"

Een fijne hoofdrol, geweldige man en schattig kindje; alles lijkt goed te gaan in het leven van Marlijn. Tot afgelopen april, wanneer haar moeder slechts twee weken voor de geboorte van haar tweede zoontje plotseling overlijdt. "Oma zijn was echt een heel groot onderdeel van haar leven, iets wat haar heel veel plezier gaf", doet de musicalster openhartig haar verhaal. 

Marlijn vertelt dat ze die bewuste dag bij haar moeder sliep, omdat hun eigen huis op dat moment verbouwd wordt. "Ik hoorde een beetje gerommel beneden, maar ik lag eigenlijk al op bed", weet ze nog. Toch besluit Marlijn uit bed te stappen en een kijkje beneden te nemen. "Toen lag ze op de grond."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Marlijn Weerdenburg 'geniet enorm' van baby Sammie

"Ik dacht meteen: dit is foute boel. Dus we hebben meteen 112 gebeld en ik heb haar nog tien minuten vastgehouden, maar eigenlijk dacht ik meteen: dit is hele foute boel", vervolgt Marlijn tegenover Art. "Ze kreeg een soort van epileptische aanval en een hersenbloeding." Haar moeder wordt nog een week in coma gehouden in het ziekenhuis, maar tevergeefs.

Marlijn Weerdenburg kan dood moeder niet bevatten

00:48
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marlijn Weerdenburg: 'Bijna niet gehuild na overlijden moeder'

Vanwege corona mag er ook maar één iemand per dag naar haar toe, waardoor de Danni Lowinski-ster haar eigenlijk alleen via FaceTime kan bezoeken. Ze heeft dan ook niet echt het gevoel dat ze echt afscheid heeft kunnen nemen van haar moeder. "Als iemand ineens omvalt, heb je niet die gesprekken meer die je misschien normaal wel nog zou hebben of dingen die je nog kan zeggen of doen… Ik ben blij dat ze wist dat 'ie Sammie zou gaan heten, maar het is natuurlijk vreselijk dat ze hem niet heeft kunnen zien."

Rooijakkers Over De Vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!