Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson

John de Bever maakt geen vrienden in Expeditie Robinson

9 september 2021 21:41

Voor het eerst in de historie van 'Expeditie Robinson' zijn er dit jaar twee expedities gestart. Eén met achttien nieuwe deelnemers én in het diepste geheim één met acht oud-deelnemers. Zij krijgen een tweede kans.

Dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson.

"Ik denk niet dat dat in zijn voordeel gaat werken"

Rob trekt de eerste dag van de expeditie aan het kortste eind en blijft achter met een zwarte stem. Op het andere eiland strijden in de tussentijd Eva en John om een plekje in de expeditie. Wat ze dan nog niet weten is dat ze niet terug gaan naar de groep, maar naar Tweede Kans Eiland - waar ook Sieneke naartoe wordt gestuurd nadat ze is weggestemd door Kamp Noord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste kandidaat geeft op na één dag Expeditie Robinson

Voor de voormalig deelnemers is het vanaf het begin van de expeditie ieder voor zich, maar wat ze nog niet weten is dat er een concurrent in aantocht is: de winnaar van het duel, John. En dat is niet alleen voor de deelnemers een grote verrassing, maar ook voor de zanger. "Het zijn natuurlijk oude deelnemers van Expeditie Robinson, dus ze weten wel een beetje van wanten", vertelt hij. John moet meteen aan het werk tijdens een spannende proef voor immuniteit, die uiteindelijk Jayjay wint.

Daarna gaat het gekonkel meteen van start. Vooral John is al druk bezig om Rob zwart te  maken - hoewel hij beweert niet aan bondjes te doen. Dat de 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht'-ster een charmeoffensief is begonnen maakt Rob onzeker. Hij heeft namelijk nog altijd een zwarte stem op zijn naam en dat maakt zijn positie in de groep er niet beter op. Dat John maar blijft herhalen dat de groep Rob naar huis moet sturen, doet zijn humeur ook niet goed. "Wat mij een beetje irriteert is zijn houding", vertelt Rob tijdens zijn biecht. "Ik denk niet dat dat in zijn voordeel gaat werken, als je zo over collega’s praat die al een week met elkaar optrekken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acht voormalig deelnemers krijgen tweede kans in Expeditie Robinson

Dat blijkt wel tijdens de eilandraad, waar ook afvaller Sieneke zich bij de groep voegt. John krijgt uiteindelijk de meeste stemmen, maar zijn avontuur is nog niet voorbij. Hij mag namelijk weer terug naar Afvallerseiland. "Ik kom sterker terug dan ooit."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Sieneke droomde altijd al van deelname aan Expeditie Robinson

Elke donderdag om 20.30 uur is de strijd van deze oud expeditieleden te zien bij RTL 4, terwijl de afleveringen elke zondag om 20.00 uur in het teken blijven staan van de andere expeditie met achttien deelnemers. Hoe en wanneer deze twee expedities samenkomen, wordt vanzelf duidelijk.

Of boerin Annemiek het tot die tijd volhoudt is nog maar de vraag, want in onderstaande beelden is te zien dat het programma zijn tol eist.

Expeditie Robinson eist zijn tol bij boerin Annemiek

00:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!