Beeld © ANP

Het Jachtseizoen vanaf vanavond voor het eerst op tv

11 september 2021 07:00

Bijna tien jaar na de start van StukTV maken de mannen achter het YouTube-kanaal een uitstapje naar televisie. Hun succesvolle programma 'Het Jachtseizoen' is met ingang van zaterdag primetime te zien op SBS6. "Ja, we worden voor de leeuwen gegooid, maar we wilden niet om half twaalf ’s avonds weggezet worden", vertellen de mannen in gesprek met het 'ANP'.

"Wij zeiden: dat is goed, maar dan willen we wel een goed tijdslot, want dit is een succesformule"

In het online programma Het Jachtseizoen jagen Giel de Winter (31), Thomas van der Vlugt (29) en Stefan Jurriëns (29) al vijf seizoenen op ‘voortvluchtige’ BN’ers. De afleveringen worden steevast door miljoenen kijkers gezien, soms met uitschieters tot ver boven de drie miljoen. Niet gek dat producent Talpa Entertainment Productions, dat sinds 2018 eigenaar is van StukTV, het naar tv wilde brengen.

"Wij zeiden: dat is goed, maar dan willen we wel een goed tijdslot, want dit is een succesformule. Toen kwam John de Mol met zaterdagavond half negen en zeiden wij: let’s go", vertelt Giel. "Druk om te scoren voelen we niet. We blijven met Het Jachtseizoen ook online zichtbaar", vult Stefan aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rolf Sanchez en Wesley Sneijder op de vlucht in Het Jachtseizoen

Het grootste verschil met de online variant zit hem in de lengte van de afleveringen. En in plaats van alleen, gaan de BN’ers nu in duo’s op pad. "Daardoor ontstonden er veel leuke situaties, die we er bovendien niet uit hoefden te knippen omdat we voor een televisieaflevering langer de tijd hebben.", vertelt Thomas. De tv-reeks is niet te zien op het YouTube-kanaal van de mannen. "Daarvoor maken we weer een nieuwe reeks. We moeten dus flink aan de bak dit jaar!"

De bekende Nederlanders die meedoen zijn, anders dan in de YouTube-serie, ook bekend bij een wat ouder kijkerspubliek. "We zetten Het Jachtseizoen neer als een familieprogramma. We willen eigenlijk dat er weer ouderwets met het hele gezin tv gekeken wordt. De kinderen kijken voor ons en de ouders kijken dan voor Katja Schuurman en Wendy van Dijk. Ik denk ook dat dat de kracht is van dit programma", zegt De Winter. Verder maken onder anderen Dave en Donny Roelvink, Xander de Buisonjé en Wesley Sneijder hun opwachting. Het Jachtseizoen start vanavond met Britt Dekker en Simon Keizer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman en Babette van Veen op de vlucht in Jachtseizoen

Of het SBS6-programma voor het trio het begin is van een loopbaan op tv, verschilt per persoon. "Wat ik wil is mooie programma’s maken. Online of voor tv, maakt me niet uit. Ik hoef nu niet per se een spelshow te presenteren", vertelt Giel. 

Zijn collega's zijn het daarmee eens. "Ik wil in ieder geval voor de camera blijven staan, al is het maar omdat ik niet meer beter weet. Een leuk reisprogramma zie ik mezelf wel doen", aldus Stefan. "We worden ook ouder, dus het is interessant om te zien waar onze ervaring in de entertainment ons na tien jaar YouTube nog meer brengt", zegt Thomas.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte ziet deelname aan Jachtseizoen van StukTV wel zitten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!