Beeld © RTL

Bob staat voor de grootste uitdaging ooit in Kopen Zonder Kijken

13 september 2021 21:59

Opnieuw een intrigerende aflevering van 'Kopen Zonder Kijken'. Aan aankoopmakelaar Alex, bouwdeskundige Bob en stylist Roos de taak om binnen de kortste keren een woning woonklaar te maken. Daan en Caglayan wonen namelijk in een brandgevaarlijk huis waar ze nog maar een paar maanden mogen blijven.

"Ik had dit echt niet durven dromen"

Al jaren zijn Daan en Caglayan op zoek naar een veilige koopwoning, zodat ze niet in angst hoeven te leven als ze de wasmachine aandoen of wanneer ze de stekker van de waterkoker in het stopcontact stoppen. Maar met een budget van 325.000 euro lukt het hen maar niet. Hoog tijd om professionele hulp in te schakelen, want de tijd dringt. Niet alleen moeten ze hun huurwoning verlaten, er is nog een tweede kindje op komst. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-kandidaat barst in tranen uit: 'Had dit nóóit gekocht'

Alex vindt de ideale woning voor het jonge gezin in Amersfoort. Het voldoet aan bijna alle eisen: een leuke hoekwoning in één van de steden waar ze graag willen wonen. Maar al snel doet het eerste probleem zich voor. Alex weet de woning voor 320.000 euro van de markt te halen, waardoor er maar 5.000 euro overblijft voor Bob om te verbouwen. 

Dolgelukkig zijn Daan en Caglayan met hun Amersfoortse stulpje als het tweede probleem zich voordoet. Er zijn problemen met de hypotheek, waardoor het er lange tijd naar uitziet dat Alex weer verder moet zoeken. Op de dag van de deadline is er witte rook: de bank wil hen toch de hypotheek verstrekken, waardoor de verhuizing gepland kan worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huis eerste Kopen Zonder Kijken na opnames flink aangepakt

Met een extra slaapkamer op de planning en het opknappen van het sanitair staat Bob voor een groot dilemma. Hóe gaat hij met een budget van 5.000 euro ook maar iets afkrijgen in het uitgerookte huis? "Wat voor mij natuurlijk best lullig is, is dat ik een budget van maar liefst 5.000 euro heb voor de verbouwing", moppert Bob. "Nou, dat kan niet. Ik heb overleg gehad: ze hebben nog een keer over de hypotheek gesproken. Ze kunnen voor verduurzaming van het huis 9.000 euro loskrijgen." 

De vreselijke tegels in de badkamer moeten er namelijk écht uit. Om nog maar te zwijgen over de foeilelijke trapbekleding, dus er is werk aan de winkel. Met een gesponsorde showroomkeuken- en badkamer komt Bob al een eind. Het helpt dat het koppel nog wat geld uit hun spaarpot vist: uiteindelijk krijgt Bob een slordige 20.000 euro bij elkaar om het huis te verduurzamen en op te knappen. 

Het resultaat mag er zijn. Ondanks weinig middelen zijn Daan en Caglayan ontroerd door de woning waar hun kinderen veilig in op kunnen groeien. "Ik had dit echt niet durven dromen, het is zo mooi", zegt Caglayan. Ook Daan is overdonderd. "Ik ben sprakeloos."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken keert terug met maar liefst twee seizoenen

Kopen Zonder Kijken is een doorslaand succes, maar de kandidaten worden steeds moeilijker. Bob en Roos vertellen er alles over in gesprek met RTL Boulevard.

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12

Kopen Zonder Kijken wordt op maandag om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden. Je kunt de afleveringen ook vooruitkijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!