Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson

Rob krijgt mes in zijn rug in Expeditie Robinson: 'Hadden een afspraak'

16 september 2021 21:50

'Expeditie Robinson' geeft dit seizoen acht voormalig deelnemers nog een kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Maar ook de expeditieleden uit Kamp Noord en Zuid krijgen nog een extra kans, die ze met beide handen aangrijpen. En dat loopt niet voor iedereen even goed af...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de zesde aflevering van Expeditie Robinson.

"Ik ben redelijk om de tuin geleid"

Tijdens de vorige eilandraad, waar John werd weggestemd, voegde Sieneke zich bij de groep. Maar wil ze die plek behouden, moet ze keihard strijden. De oud-deelnemers zijn namelijk genadeloos tegen vers bloed. Immuniteit is dan ook van groot belang, alleen zo is zij zeker van een plek in het kamp. Op Tweede Kans Eiland is het namelijk ieder voor zich en dat wordt tijdens de proef meteen duidelijk als ze tijdens een al uitdagende opdracht - waar ze aan een touw moeten hangen, extra gewicht krijgt van de kandidaten die zijn afgevallen en daardoor in het water valt.

"Ik baal echt dat ik geen immuniteit heb gewonnen, want ik weet van de eerste eilandraad dat John er als eerste is uitgegaan omdat hij als laatste in het kamp kwam. Dus ik heb toch wel een beetje zenuwen nu, omdat ik nu als laatste erbij ben gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nóg een kandidaat offert plaats in Expeditie Robinson op

Het is uiteindelijk Saar die als langste weet te blijven hangen en de proef wint nadat ze bijna 1,5 uur aan het touw heeft gehangen. Saar is dus veilig die avond, net als Stefano die even daarvoor het spel vrijwillig heeft verlaten en zich als verrassing bij de groep voegt. Ook Sieneke is tegen alle verwachtingen in veilig, want de groep stemt Rob naar huis. En dat doet 'm pijn: "We hadden met elkaar een afspraak gemaakt, en ik ben van afspraken nakomen en dat is nu niet gebeurd (…) Ik ben redelijk om de tuin geleid. Je kan mensen hier echt niet pijlen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dyantha Brooks in verwachting van tweede kindje: ‘Dankbaar’

Maar zoals we inmiddels weten eindigt voor niemand zomaar het Robinson-avontuur en krijg Rob een derde kans op Afvallerseiland. Dennis Schouten viel eerder al af, waarom legt 'ie hieronder uit:

Elke donderdag om 20.30 uur is de strijd van deze oud expeditieleden te zien bij RTL 4, terwijl de afleveringen elke zondag om 20.00 uur in het teken blijven staan van de andere expeditie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!