Mark Rutte Beeld © ANP

Mark Rutte schuift na vertrek uit Den Haag nooit meer aan een talkshowtafel aan

18 september 2021 10:11

Demissionair premier Mark Rutte (54) zal na een eventueel vertrek uit Den Haag nooit meer in een talkshow verschijnen. Dat stelt de VVD-coryfee zaterdag in een interview in 'NRC'. De politicus gaf het interview vanwege het naderende afscheid van zijn Duitse collega, bondskanselier Angela Merkel (67).

"Als ik weg ben ga ik nóóit meer naar een talkshow"

Mark spreekt de hoop uit zijn collega te blijven zien, ook na haar vertrek. "Ik zou het erg leuk vinden. Het hangt er ook vanaf wat ze gaat doen. Ze zegt dat ze de politiek volledig verlaat en ik denk dat dat zo is. Ze wordt ook vast geen commentator in talkshows."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte aangeslagen door nieuws Peter R. de Vries: 'Onbeschrijfelijk'

Hier zal de demissionair premier vermoedelijk zelf een voorbeeld aan nemen, als hij ooit de Haagse politiek verlaat. "Ik ga het zelf in elk geval ook zo doen. Als ik weg ben ga ik nóóit meer naar een talkshow. Om de vijf jaar ga ik naar het lustrumcongres van mijn partij om te applaudisseren voor de speech van de leider en als ze vragen wat ik ervan vind, zeg ik: geniaal verhaal!"

De Nederlandse talkshows worstelen overigens al enige tijd met tegenvallende kijkcijfers. De afgelopen weken stond er maar zelden een grote talkshow in de top 10 van best bekeken programma's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte krijgt veeg uit de pan: 'Signaal Unmute Us moet een keer binnenkomen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!