Beeld © ANP

Jelka in nieuwe crime comedy: 'Bot en oncharmant kan ik hebben'

21 september 2021 07:00

Jelka van Houten (43) en Bracha van Doesburgh (40) vonden het heel spannend om mee te werken aan 'Adem in, Adem uit'. Deze nieuwe humoristische crimeserie op Net 5, die vanaf dinsdag wekelijks te zien is, is een van de eerste ‘crime comedy’s’ van Nederland. "Het wordt nog weinig gedaan in Nederland, maar dit genre is hopelijk een gat in de markt", zegt Bracha tegen het 'ANP'.

"Het was fysiek best zwaar om dit te doen na mijn bevalling"

"Deze serie laat echt zien dat er steeds meer lef is in het ontwikkelen van nieuwe formats", zegt Jelka. Ze verklaart het lef onder meer door de opkomst van streamingsdiensten als Netflix. "Daar wordt zoveel gemaakt, het een beter dan het ander, maar het geeft een hoop inspiratie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jelka en Carice willen eigen serie voor Romana uit B&B Vol Liefde

Adem in, Adem uit gaat over de vriendschap tussen de succesvolle lifecoach Kim (gespeeld door Bracha) en de nieuwe buurvrouw Jolanda (Jelka), die haar eigen slagerij runt. Kim en echtgenoot Sven (Waldemar Torenstra) verruilen de stad voor het idyllische platteland en er ontstaat een vriendschap tussen de twee buurvrouwen. Maar Kim weet niet dat Jolanda sinds haar jeugd moeite heeft met onbehoorlijke mannen en dat op geheel eigen wijze oplost.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jelka van Houten hekelt taboe op niet kunnen geven van borstvoeding

Bracha had meteen een paar aanknopingspunten voor haar personage als lifecoach. "Je ziet ze overal om je heen. Er zijn tegenwoordig zoveel coaches", vertelt de actrice. Al wilde ze er wel voor waken dat de reeks geen satire zou worden over coaches. "Het is niet de bedoeling om de industrie op de hak te nemen. Ik wilde juist laten zien dat Kim heel goed is in anderen helpen, maar het advies op zichzelf niet altijd even goed kan toepassen."

Voor Jelka, die in november moeder werd van haar eerste kindje, was de rol van Jolanda wel wat pittiger dan ze had verwacht. "Het was fysiek best zwaar om dit te doen na mijn bevalling. Je kan moeilijk een slager spelen als het je niet lukt grote stukken vlees te verslepen." Al lukte het wel vrij makkelijk om in de huid van de eigenaardige buurvrouw te kruipen. "Een beetje bot en oncharmant kan ik wel vrij makkelijk hebben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!