Beeld © Getty Images

Journalist stelt Gillian Anderson van The Crown uiterst ongemakkelijke vraag

21 september 2021 12:49

Nadat Gillian Anderson (53) op zondag een Emmy voor 'Outstanding Supporting Actress In A Drama Series' in ontvangst mag nemen voor haar rol als Margaret Thatcher in 'The Crown', moet ze een bijbehorend rondje vragen van de pers beantwoorden. De Amerikaanse journalist Tanya Hart van American Urban Radio Networks heeft zich overduidelijk niet ingelezen.

"Nou, ik heb Margaret niet gesproken"

Mensen zeggen wel eens dat er geen domme vragen bestaan, maar deze journalist heeft écht haar werk niet gedaan. Als ze als laatste Emmy Award-winnaar mag spreken, stelt ze Gillian de pijnlijke vraag of ze Margaret nog heeft gesproken over haar rol. Het is Tanya even ontgaan dat de voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk in 2013 is overleden aan een beroerte. 

Alsof het eerste deel van Tanya's vraag nog niet ongemakkelijk genoeg is, vraagt ze ook nog eens aan Gillian waarom het zo lang duurt om een vrouwelijke president aan de macht te krijgen 'na alles wat Margaret heeft gedaan'. Ja, echt een onwijs interessante vraag als je er maar één mag stellen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emmy Awards 2021: ‘Leek eerder op gemiddelde diploma-uitreiking'

In eerste instantie wil Gillian de verslaggever geen ongemakkelijk gevoel geven door te zeggen: "Nou, ik heb Margaret niet gesproken." Vervolgens antwoord ze op de volgende vraag: "De UK had Miss [Theresa] May niet zo lang geleden als minister van Binnenlandse Zaken. Misschien bedoel je met je vraag, waarom duurt het in Amerika zo lang om een vrouwelijke leider te krijgen? Misschien Kamala Harris. Misschien is dat de volgende stap." 

Bekijk het fragment hieronder terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Crown-actrice Gillian Anderson verbaasd over échte accent

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!