Geraldine Kemper Five Days Inside Beeld © Five Days Inside

Geraldine diep onder de indruk van saamhorigheid in Five Days Inside

22 september 2021 21:36

Na een zware veiligheidstraining vliegt Geraldine Kemper (31) voor 'Five Days Inside' met een helikopter naar de L10-A: een gasplatform op de Noordzee. Vijf dagen lang ervaart zij daar het offshore-leven. Als enige vrouw op het platform wordt ze daar hartelijk ontvangen, ontdekt ze de strenge regels omtrent veiligheid en praat ze over het imago van de gasindustrie.

"Alle mensen die je hier ontmoet, dat worden vrienden"

Geraldine gaat de uitdaging deze week met gemengde gevoelens aan. Niet alleen gaat ze ervan uit dat het een mannenwereld is waar alleen maar frikandellen worden gegeten (spoiler: de snack maakt in de aflevering inderdaad zijn opwachting), ook kan het volgens haar niet goed zijn om zo 'in de wereld' te boren. Toch is ze benieuwd wat haar te wachten staat, want het is namelijk niet niets. Om offshore te mogen heeft ze namelijk een zware veiligheidstraining moeten volgen, waar de presentatrice zelfs een gesimuleerde helikoptercrash heeft moeten doorstaan.

Ze is er dan ook meer dan klaar voor, maar de veiligheidspraatjes zijn nog niet voorbij. Eenmaal op locatie gaat het nog even door. "Ik moet zeggen dat ik nog nooit op een locatie ben geweest waar zoveel gepraat wordt over veiligheid", aldus Geraldine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geraldine Kemper geraakt door de verhalen in Five Days Inside

Op het platform, meer dan zestig kilometer van de wal, werken ongeveer zestig mensen. Dat zijn techneuten, gespecialiseerde schilders, lassers, elektromonteurs, maar ook koks en verpleegkundigen. Het is eigenlijk een klein dorp midden in de Noordzee. En saillant detail: Geraldine is de enige vrouw in het gezelschap. "We zijn met zulke open armen ontvangen", concludeert het Five Days Inside-gezicht aan het einde van haar eerste dag. "Fijne mensen, goede sfeer. Echt een beetje een familiesfeer. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat als je hier twee weken met een groep mensen zit, je heel hecht wordt en dat je het echt ook als familie gaat zien."

Als Geraldine de volgende ochtend een rondje gaat maken krijgt ze meteen een zwaar verhaal voor haar kiezen over Koos, die dertig jaar op het booreiland werkte en onlangs overleed aan kanker. Nog steeds is hij aanwezig bij de crew van het eiland en delen ze verhalen over hem. "Koos is wel een gemis", stelt zijn collega Wessel even later als hij Geraldine een rondleiding geeft.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Rick brengt bezoek aan opvang voor daklozen in Five Days Inside

En uit meerdere verhalen blijkt dat het niet alleen 'stoere' mannen zijn die op het eiland werken, maar dat ze ook veel persoonlijke dingen meemaken en vanwege hun werk veel thuis moeten missen. Toch zijn het juist de werktijden die veel van hen vergt. Na twee weken werken hebben ze namelijk twee weken vrij. "Wat je soms ook niet beseft, is dat als je hier werkt, je de helft van je leven hier zit. Dus alle mensen die je hier ontmoet, dat worden vrienden. Dat wordt familie", vertelt Geraldine voor de camera.

"Je bent helemaal weg van huis, dus als er iets gebeurt dan moet je… dan ben je daar niet één, twee ,drie (…) Maar iedereen die ik gesproken hebt zegt hetzelfde: dat het echt een familie is en dat ze het goed met elkaar kunnen vinden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geraldine Kemper is smoorverliefd, maar gelooft niet in één liefde

Five Days Inside is elke woensdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 of kijk de aflevering terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!