Karsu Beste Zangers Beeld © Beste Zangers NPO1 AVROTROS 23-09-2021

'Kameleon Karsu' grootste verrassing Beste Zangers dit seizoen

23 september 2021 21:37

In de vierde aflevering van 'Beste Zangers' krijgen we het rijke repertoire van Alides Hidding (67) te zien en horen. De unieke hoge kopstem van de zanger samen met de muzikale mix van disco, funk, soul en rock was begin jaren '80 het handelskenmerk van de band Time Bandits en Alides brengt een bak van jarenlange ervaring mee naar het nieuwe seizoen. Toch is het de 31-jarige Karsu die de show weet te stelen met haar bijzondere versie van het nummer 'Hollywood seven'.

"Zijn er meer kijkers die eigenlijk alleen nog voor Karsu kijken?"

Karsu weet iedereen omver te blazen met het iconische nummer, dat gaat over de wens van een zanger die naar Los Angeles gaat om het te maken, maar allerlei obstakels tegenkomt en uiteindelijk maar weer naar huis gaat. "We hebben een heel bijzonder beroep en hebben daar hard voor gewerkt, maar heel veel mensen lukt het ook niet", stelt de zangeres. 

Het is niet de eerste keer dat Karsu alle ogen op zich weet te richten. De zangeres brengt week na week de meest uiteenlopende nummers. Presentator Jan Smit vergelijkt haar dan ook niet voor niets met een kameleon. Alides moet aan iets - of beter gezegd iemand - anders denken: "Het is gewoon fucking Amy Winehouse!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joe Buck blaast Beste Zangers-kijkers omver met bijzondere cover

Normaliter gaan de artiesten naar Ibiza, maar dit jaar vonden de opnames plaats bij een boerderij in Zuid-Limburg. Met Jan Smit als gastheer laten de zangers zien en vooral horen wat zij aan muzikale kwaliteiten in huis hebben en ontstaan er weer mooie verhalen op de bank. In de bekende knusse huiskamersfeer van het programma zingen, luisteren en kijken de zangers naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karsu laat kijkers traantje wegpinken in Beste Zangers

Veel artiesten uit eerdere seizoenen van het programma kregen hun grote doorbraak dankzij Beste Zangers. Het bekendste voorbeeld is wellicht zangeres Davina Michelle, die met haar cover van Glen Faria's 'Duurt te lang' een grote hit scoorde. Ook Glennis Grace, André Hazes jr., Tino Martin en Emma Heesters kregen grote bekendheid door het programma.

Beste Zangers zie je elke donderdagavond om 20.35 uur bij NPO1. Vorige week werd Belle Perez al in het zonnetje gezet.

Belle Perez kreeg 'bijbel' voor deelname aan Beste Zangers

01:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!