Finalisten Drag Race Holland 2 Beeld © Tom Cornelissen

Winnares Drag Race Holland 2 bekend: 'Dit is niet te geloven'

24 september 2021 15:31

De finale van 'Drag Race Holland 2' is nu te zien bij Videoland en dat betekent dat er bekend is wie de opvolger is van de winnares van het eerste seizoen: Envy Peru. Presentator Fred van Leer en de jury bestaande uit Marieke Samallo, Carlo Boszhard, Raven van Dorst en Envy Peru hebben de winnende queen gekozen uit de drie finalisten: My Little Puny, Vanessa van Cartier en Vivaldi.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Drag Race Holland 2.

"Ik ben zeer gelukkig!"

In de zenuwslopende finale kregen de finalisten als eerste de opdracht om samen met niemand minder dan Famke Louise een nummer te schrijven én een clip op te nemen. Na openhartige interviews met Fred van Leer en Josephine Kay, editor in chief van de Cosmopolitan, was het tijd voor de grande finale waar de queens alles uit de kast trokken voor de allesbepalende look. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer over Drag Race Holland: 'Er is ruzie gemaakt'

Nadat Fred en de jury bepaalde Vivaldi als eerste naar huis te sturen, ging de 'lip sync for you life' op 'This is My Life' van Shirley Bassey tussen My Little Puny en Vanessa van Cartier. Fred kroonde uiteindelijk Vanessa van Cartier tot de winnares van het tweede seizoen Drag Race Holland.

Ze wint naast de iconische titel van de tweede Nederlandse Drag Race Superstar, een geldprijs van €15.000, een kroon en scepter van Fierce Drag Jewels, een eigen stage op Milkshake Festival 2022 en een acht pagina tellende beauty editorial in Cosmopolitan. "Dit is niet te geloven. Ik ben van mening: never stop dreaming. En zoals ik altijd zeg: 'Don’t dream it, be it!' Ik ben zeer gelukkig!" aldus de winnares.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn de juryleden van Drag Race Holland

Vanessa van Cartier was de enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots. Internationaal heeft ze naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental verkiezing in Chicago.

Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Fred van Leer geëmotioneerd door nominatie: 'Zag 'm niet aankomen'

Niemand minder dan RuPaul himself adviseerde Fred nog voor de grote finale, zoals op onderstaande beelden te zien is. 

Het hele tweede seizoen van Drag Race Holland is nu te zien bij Videoland.

Drag-icoon RuPaul adviseert Fred voor finale Drag Race Holland

00:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!