John de Bever in Expeditie Robinson Beeld © RTL

John de Bever stuurt publiekslieveling naar huis in Expeditie Robinson

27 september 2021 11:20

Met Kamp noord, Kamp zuid, Tweede kans-eiland én Afvallerseiland lijkt er maar geen einde te komen aan het avontuur van de 'Expeditie Robinson'-deelnemers. Toch moest een van de kandidaten gisteren zijn spullen definitief pakken. En dat kwam door John de Bever (56).

Let op: dit artikel bevat spoilers van Expeditie Robinson aflevering 9!

"Ik voel me gewoon echt helemaal leeg"

Oud-voetballer en zanger John de Bever zit al sinds het begin van Expeditie Robinson op Afvallerseiland. Hij maakte een kortstondig uitstapje naar Tweede kans-eiland, maar keerde snel terug naar zijn 'mantelzorger' Eva van de Wijdeven (36). Zij is inmiddels ingeruild voor Rob Geus (50). Wanneer Stefano Keizers (34) ook het eiland betreedt, blijkt dat ook hij zijn plekje op het eiland moet zien te behouden in een duel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbert Rodenburg over Expeditie Robinson: ‘Mooie dingen geleerd’

De sfeer op Afvallerseiland is nou niet heel gezellig; John en Rob kunnen niet bepaald door één deur en maken geregeld 'grapjes' waar de ander niet om kan lachen. Aan Stefano de taak om te kiezen met wie hij het duel aan wil gaan. Hij kiest voor John.

De proef blijkt om balans te gaan. John en Stefano moeten op een krukje met maar één poot staan en mogen daarbij gebruik maken van een hangstok. Wie als eerste de grond raakt is af. Het krukje van Stefano gaat al gauw om en dat betekent dat hij met zijn volle gewicht aan de stok moet blijven hangen. Dat lukt hem niet. Wanneer John ziet dat hij heeft gewonnen, springt hij van het krukje af en begint te zingen. "John begint meteen te zingen en te juichen, maar bij mij komt het nog niet echt binnen dat het spel nu voorbij is", zegt een verslagen Stefano. "Ik voel me gewoon echt helemaal leeg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza over Expeditie Robinson: 'Helemaal niet zo rooskleurig'

John mag terug naar zijn 'maatje' Rob op Afvallerseiland. Rob weet niet wat hij meemaakt als hij niet Stefano, maar John in de boot ziet zitten. "Nee! Daar is hij weer. Man man man", schreeuwt hij uit. "Op dat moment zakt wel even de moed in je schoenen hoor. Hij is weer terug, de wervelwind." En dat betekent dat de heren terug bij af zijn.

Niet alleen Rob baalt van Stefano's vertrek: ook op Twitter wordt ontstemd gereageerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwkomer Stefano zorgt voor verdeeldheid in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson zie je elke donderdag en zondag op RTL 4.

John de Bever was overigens vorige week 12,5 jaar samen met zijn grote liefde Kees en dat vierden ze met een groot feest in Spanje. Aran Bade was erbij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!