Take Me Out Mother Knows Best Beeld © Take Me Out Mother Knows Best/ANP

Take me Out is terug! En dít is er allemaal veranderd

28 september 2021 14:55

Het programma zorgde in het verleden al voor heel wat pijnlijke blauwtjes en ondeugende momenten, nu is 'Take Me Out' terug. De show is in een verfrissend jasje gestoken dat presentator Rick Brandsteder (37) perfect past. In 'Take Me Out Mother Knows Best' krijgen niet de dames, maar hun moeders het voor het zeggen. En er zijn meer verschillen met de voorgaande seizoenen.

"Met 20 moeders achter de desk en 20 dochters in de lounge is het een gezellig en bont gezelschap"

Dit seizoen mogen de moeders achter de desk in drie rondes een single man keuren en bepalen of hij de perfecte match is voor dochterlief. En dat belooft wat, want het beeld van de ideale schoonzoon en het 'Mr. Perfect'-plaatje dat de dochters voor ogen hebben komt niet altijd overeen. Wat onveranderd is gebleven ten opzichte van de eerdere reeksen, die tussen 2009 en 2013 werden uitgezonden, zijn volgens Rick de heren. Zij zijn volgens de kersverse presentator nog altijd 'de leukste vrijgezellen van Nederland'.

De zoektocht start als de dames gesetteld zijn in de lounge en een single man via de liefdeslift zich een weg uit de lift danst, langs de desks van de moeders. Ook Rick opent de show door, net als zijn voorgangers Eddy Zoëy en Jan Kooijman, uit de lift te stappen. Dat gaat 'm wel iets makkelijker af dan zijn goede collega Eddy, die heeft namelijk schoenmaat 47.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Presentatie Take Me Out 'droom die uitkomt' voor Rick Brandsteder

“Het is een feest om Take Me Out Mother Knows Best te mogen presenteren. Met 20 moeders achter de desk en 20 dochters in de lounge is het een gezellig en bont gezelschap. Voor mij de taak om Cupido en de moeders een beetje te helpen om de dochters aan een leuke single man te koppelen", aldus Rick.

Dat is meteen het opvallendste verschil: anno 2021 hebben de mama's het voor het zeggen. De dochters, die meekijken vanuit de lounge, hebben slechts één mogelijkheid om aan hun moeders kenbaar te maken dat tenminste één of meer van hen ‘op het eerste gezicht’ geïnteresseerd is. Dat is door op de ‘crush’ button te drukken. Uiteindelijk is het aan de single man met wie van de twee overgebleven dochters hij op date gaat. Hoe verloopt de date? Komen moeder en dochter terug in het spel, of knows mother best en verlaten zij de studio? 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eddy Zoëy geeft Take Me Out-stokje door aan Rick Brandsteder

Take Me Out betekende in 2009 de 'doorbraak' van Britt Dekker. Ze nam deel als kandidaat en werd vanwege haar opvallende verschijning later gevraagd voor andere tv-programma's. Ook dit seizoen zitten er weer flamboyante types bij, zoals moeder Claire en haar dochter Valentina. Zij hebben namelijk wel heel bijzondere verzoekjes waaraan de prins op het witte paard moet voldoen.

Zo moet hij - heel belangrijk - zijn eigen billen kunnen afwegen. "Niet zo gespierd van de anabolen dat hij zijn billen niet kan vegen", legt Valentina uit. Daarnaast mag hij tijdens een avondje all you can eat niet de nummertjes van zijn bestelde sushi opschrijven. "Er zijn bepaalde personen die het nummertje op hun hand schrijven om te kijken, dat als de sushi aankomt, van: dat is mijn sushi!" Moeder en dochter kunnen er kort over zijn: "Dat willen we niet meer."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Rick Brandsteder krijgt het bloedheet van nieuwtje Salma Hayek

Take Me Out Mother Knows Best is elke dinsdag en vrijdag te zien bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!