Beeld © KIJK

Kijkers Steenrijk, Straatarm roepen massaal op tot actie

30 september 2021 10:44

In ‘Steenrijk, Straatarm’ konden we gisteravond zien hoe champagnemaker Filip en zijn vrouw Kim hun Belgische kasteel verruilden voor de woning van alleenstaande vader Luis en zijn Max, die door omstandigheden van een krap weekbudget rond moeten komen. Kijkers hadden vooral veel sympathie voor Luis, die alles op alles zet om zijn zoon een zo’n fijn mogelijk leven te geven. Na het zien van de uitzending deden zij massaal een oproep om een crowdfundingactie voor de twee te starten.

Luis heeft het niet makkelijk: zijn vrouw overleed kort na de geboorte van Max en sindsdien staan de twee er alleen voor. Luis en zijn 12-jarige zoon hebben maar 50 euro per week te besteden en dat betekent dat ze geregeld geld tekort komen. Het is dan ook erg wennen als ze tijdens de woningruil de beschikking krijgen over een weekbudget dat maar liefst dertig keer hoger ligt. De twee krijgen eindelijk een keer de kans om te baden in luxe en als het aan de kijkers ligt, moeten ze die kans vaker krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties na goedbedoelde actie in Steenrijk, straatarm

Op Twitter verschijnt de ene na de andere oproep om een crowdfunding voor de twee te starten en Luis krijgt zelfs spontaan verschillende baanmogelijkheden aangeboden. Ook spreken veel kijkers hun bewondering uit voor de manier waarop Luis met alle tegenslagen in zijn leven is omgegaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers geëmotioneerd door droevig verhaal Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!