Expeditie Robinson komt met nóg een plottwist

30 september 2021 21:30

Op dag negen hebben de kandidaten van Tweede Kans Eiland inmiddels écht wel door hoe de hazen lopen. Althans, dat dénken ze. Want 'Expeditie Robinson' is een spel waar je het onverwachte juist kunt verwachten. Afgelopen zondag werden Kamp Noord en Kamp Zuid al opnieuw ingedeeld, en nu krijgen ook de oud-deelnemers het een en ander voor hun kiezen in de aflevering van donderdag.

Let op, dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson. 

"Als we daadwerkelijk tegen elkaar gaan strijden, dan zal er ook iemand moeten afvallen"

Vanaf de eerste dag strijden de veteranen individueel tegen elkaar voor immuniteit. Maar daar komt verandering in als de oud-deelnemers post krijgen met de mededeling dat ze het kamp in twee gelijke teams moeten opsplitsen. Alle kaarten worden weer opnieuw geschud, en dat zorgt voor de nodige zenuwen bij de kandidaten. Want zoals Do concludeert: "Als we daadwerkelijk tegen elkaar gaan strijden, dan zal er ook iemand moeten afvallen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Rob Goossens geniet van barre omstandigheden in Expeditie Robinson

En ze blijkt het bij het juiste eind te hebben: het team dat de proef wint hoeft, net als in de reguliere afleveringen, niet naar de eilandraad en is veilig. Het is uiteindelijk de groep van Loiza, Do, Sieneke, Anouk en Saar dat vanwege het fotografisch geheugen van Sterrin niet langer zeker is van een plek in de expeditie. Hoewel de teams zeker aan elkaar gewaagd zijn, weet het 'slangenmeisje' binnen 24 (!) seconden de puzzel op te lossen. Een unicum volgens presentatrice Nicolette. "Daar was echt niet tegen te vechten", aldus haar tegenstander Do.

Hoewel de meiden natuurlijk enorm balen dat ze naar de eilandraad moeten, is Loiza stiekem ook wel blij met de proef van vandaag - ondanks het bittere verlies. Ze vertelt: "Aan de ene kant is dat gek, maar aan de andere kant is het ook wel lekker dat je toch dat teamverband gaat voelen, dat ik echt gemist heb en wat ik heel jammer vond toen we aan deze expeditie begonnen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Bever stuurt publiekslieveling naar huis in Expeditie Robinson

Sieneke zit met een dubbel gevoel bij de eilandraad, aangezien de dames 'first in, first out' hanteren. Het komt dan ook niet als een verrassing dat ze het spel moet verlaten. "Ik ben heel realistisch", spreekt ze zich uit ze na het tellen van de stemmen. "Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt, echt waar."

Maar zoals we inmiddels weten is de tel amper bij de houden wat betreft de verschillende eilanden. Sieneke vervolgt haar avontuur dan ook op Afvallerseiland, samen met Jasmine. Wel moeten ze eenmaal op het eiland meteen aan de bak, want er is slechts plek voor één van hen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Sieneke droomde altijd al van deelname aan Expeditie Robinson

Elke donderdag om 20.30 uur is de strijd van deze oud-expeditieleden te zien bij RTL 4, terwijl de afleveringen elke zondag om 20.00 uur in het teken blijven staan van de andere expeditie.

Expeditie Robinson is dit jaar opgenomen vlakbij het kleine vissersdorpje Luka. Anders dan andere jaren niet op een tropisch eiland, maar 'gewoon' in Kroatië. Presentatrice Nicolette Kluijver vertelt je een paar leuke weetjes over het dorp.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!