Gwen jubileumeditie Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt

Gwenn wint jubileumeditie Heel Holland Bakt

03 oktober 2021 21:23

Gwenn heeft zondagavond de jubileumeditie van 'Heel Holland Bakt' gewonnen. In de eindstrijd van 'Heel Holland Bakt Nog een keer' verkoos de jury zijn bakkunsten boven die van Jacques en Cas.

In de finale gaven de kandidaten voor de laatste keer alles om juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven te overtuigen van hun bakkunsten. Na het maken van een operataart, macarons en een bouwwerk van nougatine keerde Gwenn huiswaarts met de gouden bakschep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt Kids keert in oktober terug

Gwenn laat aan het ANP weten dat hij dolblij is. "Ik heb ontzettend veel geleerd sinds mijn eerste deelname dus ik begon vol vertrouwen. In 2017 deed hij ook al mee aan de bakcompetitie, maar toen won hij nét niet van Hans. Sindsdien heeft hij naar eigen zeggen ‘enorm veel kilometers’ gemaakt. "Ik mocht een beetje meelopen bij banketbakkers en heb thuis ontzettend veel staan bakken."

Bovendien vielen de opdrachten, vaak met een Franse tint, goed bij hem in de smaak. De kandidaten moesten onder meer een operataart, macarons en millefeuille maken. "Ik ben zelf Frans en bereid het liefste klassieke patisserie. Mijn hart gaat sneller kloppen van éclairs dan van een botercrèmetaart", aldus Gwenn.

In Heel Holland Bakt Nog een keer namen kandidaten uit eerdere seizoenen van het bakprogramma het tegen elkaar op. Naast de finalisten keerden ook Narcis, Manuela, Filiz en Hidde terug voor de speciale reeks.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janny van der Heijden geen trek in Heel Holland Bakt met BN'ers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!