René van Meurs Beeld © RTL

Zo wist René dat hij niet zijn immuniteitsring moest inzetten in Expeditie

04 oktober 2021 07:39

Het is dé vraag die het nieuwe kamp Zuid nog dagen bezighoudt. Hoe kan het toch dat René van Meurs (36) zo zeker van zijn plek is in 'Expeditie Robinson' en niet zijn immuniteitsring inzet tijdens de eilandraad? Als de geheime afspraak van een paar geniepige kandidaten niet helemaal volgens plan verloopt, kan het speculeren beginnen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Expeditie Robinson. 

"We zien elkaar in de samensmelting"

Met zijn hoofd op het figuurlijke hakblok zou René toch wat meer spanning moeten vertonen tijdens de eerste eilandraad van het nieuwe kamp Zuid. Alles wijst er namelijk op dat het team hem wil wegstemmen. Zelfs zijn maatje Yuki bereidt de cabaretier al voor op het naderende vertrek.

Jasmine denkt ondertussen veilig te zijn bij haar oude kampgenoten, maar krijgt vervolgens het welbekende Robinson mes in haar rug. Zonder dat ze het doorheeft wordt ze keihard naar huis gestemd. Maar tijdens die gevreesde eiland is het René die zijn gewilde immuniteitsring had moeten inleveren. Wáár ging het mis? Het blijkt dat hij met voorkennis handelde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naar dit eten verlangde René van Meurs na Expeditie Robinson

Het woord 'eilandraad' gaat waarschijnlijk nooit zo vaak over de tong als tijdens de elfde aflevering van Expeditie Robinson. Hoewel het is gelukt om Jasmine weg te stemmen, heeft René nog altijd de ring op zak die hem in het spel kan houden. Met die sterke troef achter de hand wordt het wel heel moeilijk om hem voor de samensmelting weg te krijgen. Maar wat blijkt? Er is een mol in het spel en haar naam is Britte Lagcher.

Wat niemand weet, is dat René en Britte in het diepste geheim al een bondje hebben. De kandidaten weten niet dat deze twee kandidaten elkaar al heel goed kennen en zelfs vrienden zijn. Omdat Britte veel aan haar vriend zal hebben ná de samensmelting, licht zij hem in over de snode plannen van het kamp. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier verbleven Kaj en Nicolette tijdens opnames Expeditie Robinson

"Ik was heel blij met je kleine heads-up. Nu ben ik een eilandraad verder en een ringetje rijker", zegt René tegen Britte op de ochtend na de eilandraad. Een dag daarvoor zei Britte nog tegen hem dat hij zich geen zorgen hoeft te maken, maar dat het team wel gaat proberen om zijn immuniteitsring 'af te snoepen'. "We zien elkaar in de samensmelting. Dag, ginger."  

Mocht je je afvragen waar Expeditie Robinson precies wordt opgenomen: Nicolette neemt je in onderstaande video mee door het dorp. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Bever stuurt publiekslieveling naar huis in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson wordt elke donderdag en zondag om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. Kijk de aflevering terug via RTL XL of Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!