Beeld © Courtesy of Netflix

7 series die érg veel weg hebben van Virgin River

9 oktober 2021 12:11

Fans van 'Virgin River' die alle afleveringen al hebben gekeken zullen nog even geduld moet hebben: het duurt nog wel even voordat het vierde en vijfde seizoen er zijn. Toch betekent dit niet dat je je hoeft te vervelen. Wij hebben een aantal series voor je op een rijtje gezet die heel veel weg hebben van 'Virgin River'. Bingen geblazen!

Sweet Magnolias

Als je Virgin River leuk vindt, dan ga je Sweet Magnolias ook zeker leuk vinden. Deze serie is gebaseerd op een serie romans van auteur Sherryl Woods en gaat over Maddie, een moeder die op het punt staat te scheiden nadat haar man haar voor een veel jongere vrouw heeft verlaten - die hij ook nog eens bezwangerd heeft. Terwijl Maddie worstelt met het feit dat iedereen in hun kleine stadje lijkt te weten wat zich in haar leven afspeelt, probeert ze tegelijkertijd haar kinderen op te voeden en een nieuw bedrijf te starten met haar beste vriendinnen. En dan ontmoet ze ook nog eens de nieuwe basketbalcoach van haar zoon, die wel érg knap is…

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aankomende seizoenen Virgin River tellen extra veel afleveringen

Chesapeake Shores

Als je van Sweet Magnolias hebt genoten, dan hou je gegarandeerd ook van Chesapeake Shores. Deze serie is eveneens gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods. De show gaat over Abby, een gescheiden moeder van twee dochters die terugkeert naar geboorteplaats Chesapeake Shores om het hotel van haar zus van een faillissement te redden. Maar er staat haar meer te wachten, zoals een tweede kans met haar allereerste grote liefde Trace. Eén en al romantiek dus.

Northern Rescue

Als je hebt genoten van het ‘ons kent ons’-gevoel in Virgin River en je ook wat hebt met het thema 'een frisse start maken', dan zul je Northern Rescue zeker waarderen. De serie draait om zoek- en reddingscommandant Billy Baldwin die samen met zijn familie van Boston naar het kleine Turtle Island Bay gaat verhuizen, na de onverwachte dood van zijn vrouw. Hoewel de familie hoopt een - jawel - frisse start te kunnen maken, komen er plotseling allerlei geheimen naar boven als ze arriveren in Turtle Island Bay.

Outlander

Virgin River draait natuurlijk grotendeels om romantiek en dat is bij Outlander ook het geval. De serie draait om Claire Randall, een getrouwde zuster die in 1945 geniet van een welverdiende vakantie met haar man en dan plotseling terug in de tijd reist naar 1743. Claire staat voor een probleem, want ze wordt in het verleden verliefd op de ruige Jamie Fraser. Net als Mel in Virgin River gebruikt Claire haar medische kennis om mensen in nood te helpen, maar draait het toch vooral om de ontluikende affaire.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix bevestigt vierde en vijfde seizoen Virgin River

Firefly Lane

Firefly Lane is gebaseerd op de gelijknamige romantische bestseller van Kristin Hannah en vertelt het verhaal van twee onafscheidelijk vriendinnen: Tully en Kate. Als hun leven een onverwachte wending neemt, komt hun vriendschap onder druk te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze nieuwe gezichten maken de cast van Firefly Lane seizoen 2 compleet

Good Witch

Ook Good Witch is een echte aanrader. Deze serie volgt de bewoners van het kleine stadje Middleton, onder wie Cassie en haar dochter Grace. Moeder en dochter hebben allebei een magische intuïtie als gave, maar houden dit voor zichzelf. Hun nieuwe buren, de Radfords, beginnen echter iets te vermoeden...

When Calls the Heart

Een serie die ook bomvol romantiek zit, is When Calls the Heart. In deze reeks besluit Elizabeth te migreren naar een klein stadje om daar les te geven aan kinderen. Waar ze normaal gesproken gewend is aan een high society-leven, moet ze plotseling genoegen nemen met een veel simpelere levensstijl. En alsof dat nog niet genoeg is, leert ze ook nog de knappe Jack kennen die erg veel voordelen over haar lijkt te hebben.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!