Fidan Ekiz en Sven Kockelmann Beeld © ANP

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann nieuw Op1-duo

6 oktober 2021 11:19

Presentator en journalist Sven Kockelmann (51) maakt de overstap naar 'WNL'. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. Hij wordt vanaf december een van de vaste presentatoren van 'Op1'. Hij wordt vanaf januari ondersteund door Fidan Ekiz (45).

"En er volgen nog meer transfers"

Met de komst van Sven Kockelmann zal WNL vanaf 2022 twee avonden per week voor rekening nemen in het avondprogramma. Nu al presenteren Welmoed Sijtsma en Jort Kelder een avond. De nieuwe verdeling is in overleg met de andere omroepen.

Voor Fidan gaat het niet om een vast dienstverband bij WNL. Ze presenteerde eerder samen met Renze Klamer het BNNVARA-programma De Vooravond, maar dit programma werd vrij abrupt na twee seizoenen geschrapt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dries Roelvink nog altijd goede maatjes met Sven Kockelmann

In goed overleg zal Sven Kockelmann zijn contract bij KRO-NCRV afmaken. Volgens hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL draagt de overstap bij 'aan verdere journalistieke versterking'. "En er volgen nog meer transfers."

Fidan en Sven waren eerder al aan Op1 verbonden. Fidan vormde een tijdelijk duo met Jeroen Pauw, Sven deed het eerder met Talitha Muusse.

Sven en Talitha stoppen abrupt als Op1-presentatoren

01:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talitha Muusse heeft geen spijt van Op1: 'Daar zitten voelde als een persoonlijke overwinning'

Het is onduidelijk wat er na het vertrek van Sven gebeurt met het populaire radioprogramma 1 Op 1, dat hij dagelijks presenteert.  "We gaan met de NPO in gesprek over de toekomst van het programma", laat een woordvoerder van KRO-NCRV weten. De presentator doet elke ochtend om 11.30 uur een interview met iemand uit de actualiteit. Het programma bestaat sinds januari 2018. 1 Op 1 kreeg mede bekendheid door de columns die volkszanger Dries Roelvink twee jaar lang in het programma had.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!