Beeld © Instagram @kiernanshipka

Riverdale kondigt eindelijk Chilling Adventures of Sabrina-crossover aan

8 oktober 2021 12:06

Netflix trok dan misschien na vier seizoenen de stekker uit 'Chilling Adventures of Sabrina', de fans waren nog lang niet klaar met de half-heks. Maar er is goed nieuws: Sabrina, gespeeld door de 21-jarige actrice Kiernan Shipka, zal te zien zijn in het zesde seizoen van 'Riverdale'.

"Van Greendale naar Riverdale"

De makers van de twee series hinten al jaren op een magische crossover. En nu gaat het daadwerkelijk gebeuren. 'Van Greendale naar Riverdale. Ik zie jullie in seizoen zes', schrijft Sabrina-hoofdrolspeelster Kiernan op Instagram bij een foto vanaf de set van Riverdale, gebaseerd op de Archie comics. Sabrina zal in de vierde aflevering genaamd 'The Witching Hour(s)' haar opwachting maken en zal Cheryl helpen bij een gevaarlijke vloek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Consuelos keert niet terug in nieuwe seizoen Riverdale

Nu is een crossover tussen de twee shows niet heel ingewikkeld, aangezien de plaatsen Riverdale en Greendale, waar Chilling Adventures of Sabrina zich afspeelde, naast elkaar liggen. Scenarioschrijver Roberto Aguirre-Sacasa verklapte dan ook al eerder aan ComicBook dat het niet de eerste keer is dat de samenwerking ter sprake kwam. 'We realiseerden ons dat er zo veel dingen speelden dat als we Sabrina introduceerden, dat alles wat we hadden gepland zou overschaduwen', aldus de schrijver.

De oplettende kijker weet dat er stiekem al een crossover heeft plaatsgevonden. Een mini, maar toch! In de zesde aflevering van de duistere Sabrina-remake dook namelijk niemand minder dan Ben Button op. Ja, dezelfde Ben Button die zichzelf in het begin van Riverdale seizoen drie tijdens het levensgevaarlijke spel Griffins and Gargoyles om het leven brengt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix trekt stekker uit Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina mag dan misschien haar komst hebben aangekondigd naar Riverdale, een andere acteur uit de populaire serie nam eerder deze week juist afscheid: Mark Consuelos. De acteur speelde in de serie bad guy Hiram Lodge, de criminele vader van Veronica Lodge (Camila Mendes) die het dorp Riverdale terroriseerde. "Een personage spelen dat zo slecht was, voelde nog nooit zo goed", liet Mark weten na de bekendmaking van het nieuws over zijn vertrek.

De serie, met ook KJ Apa, Lili Reinhart en Cole Sprouse in de gelederen, ging in 2017 van start. Het zesde seizoen van de tienersensatie start in de VS op 16 november. Buiten Amerika wordt Riverdale via Netflix uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast Riverdale vraagt om hulp om ontvoering dierbaar familielid

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!