Kristen Stewart als Diana Beeld © NEON

Britse royaltykenners niet te spreken over film prinses Diana

8 oktober 2021 11:23

Britse royaltykenners zijn niet zo te spreken over 'Spencer', een film over prinses Diana (1961-1997). Ze noemen het in 'The Sun 'onnodig en 'gemeen' dat de film vooral focust op de problemen van de ex-vrouw van prins Charles en bekritiseren scènes over haar boulimia en zelfmutilatie.

"William en Harry zullen het vreselijk vinden dat hun moeder zo wordt geportretteerd in een grote film"

"Het is heel gemeen om haar op deze manier neer te zetten. Het is totaal onnodig", vindt Ingrid Seward, de hoofdredacteur van Majesty Magazine. "William en Harry zullen daar heel boos en gekwetst over zijn. Ze zullen het vreselijk vinden dat hun moeder zo wordt geportretteerd in een grote film."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diana angstig in trailer Spencer: ‘Gaan ze me vermoorden?’

Biograaf en kenner Penny Junor is het daarmee eens. Vooral een scène waarin een kleine William zijn verdrietige moeder smeekt even niet aan haar problemen te denken en te komen eten, vindt ze smakeloos. "Ik kan alleen maar zeggen: arme William. En laten we een greintje respect en waardigheid overhouden voor Diana", zegt Junor. "Ik weet dat William heeft meegemaakt dat ze ongelukkig was, maar de film lijkt me feitelijk onjuist."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Niets strafbaars aan beroemd BBC-interview met Diana'

Spencer speelt zich af in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De hoofdrol wordt gespeeld door de Amerikaanse actrice Kristen Stewart. De film draait vanaf volgende maand in de Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!