Beeld © RTL

Harde kritiek op Expeditie Robinson: 'Hoeven niets te doen voor hun verblijf'

11 oktober 2021 07:48

Op social media kom je zo nu en dan mensen tegen die een glas citroensap bij het ontbijt drinken, maar tijdens de laatste aflevering van 'Expeditie Robinson' regent het wel véél negatieve reacties. Kijkers maken zich kwaad om het feit dat John de Bever (56) en Rob Geus (50) al tijden niets meer hoeven te doen om hun plek op afvallerseiland veilig te stellen.

Let op, dit artikel bevat spoilers. 

"Het Lazy Beach Resort de Bever was weer open, het nieuwe animatieteam mocht weer aan de bak en John, Rob en Jasmine hebben nog steeds een vrijstelling"

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het hilarische én iconische beelden oplevert om John en Rob, twee mannen die elkaar totaal niet liggen en dat ook naar elkaar uiten, al dagen op een afgelegen eiland samen te zien. John de eilandopzichter die geen poot uitsteekt en Rob die zo'n beetje alles moet regelen wat zijn kampgenoot nalaat - hier praten de fans nog lang over na. 

Ondertussen worden er steeds meer kandidaten weggestemd die vervolgens bij de brompotten op het eiland worden achtergelaten. Waar normaal gesproken kandidaten zélf mogen kiezen tegen wie ze duelleren, is dat dit jaar wel anders. De twee laatste afvallers spelen tegen elkaar, waardoor Rob en John zich koning te rijk voelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Bever maakt geen vrienden in Expeditie Robinson

Hoewel het mentale spelletje net zo goed Robinson-waardig is als het fysieke, hoeven deze twee mannen aflevering na aflevering geen strijd te leveren. Behalve met elkaar, dan. Daar vindt de kijker wel wat van. 'Vormen Rob & John dit seizoen het decor of zo? Hoeven niets meer te doen voor hun verblijf', luidt het verontwaardigd. 'Nee Jasper, en dat terwijl Rob en John daar al weken zitten en niets hoeven te doen!?' tweet iemand die teleurgesteld dat Jasper het duel van Anouk verliest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Bever stuurt publiekslieveling naar huis in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson wordt elke donderdag en zondag uitgezonden om 20.00 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!