Beeld © Videoland

Bob Sikkes: 'Vind het leuk om KZK-deelnemers te confronteren'

11 oktober 2021 12:40

Als bouwdeskundige kan Bob Sikkes veel voor elkaar krijgen voor deelnemers van 'Kopen Zonder Kijken', maar wat hij niet kan is toveren. En dus confronteert hij de kandidaten maar al te graag met hun bizarre wensenlijst, zo vertelt hij in gesprek met 'Libelle'.

"Ik zit voor dit programma soms aan tafel met dertigers die het al heel goed hebben en toch nóg meer willen voor een budget dat er niet is"

Ze willen bijna allemaal hetzelfde: een ruime karakteristieke woning met minstens drie slaapkamers, een open keuken met kookeiland en het liefst ook nog even een uitbouw. En dat dan voor een budget waarmee je in de huidige markt misschien net aan een simpel rijtjeshuis komt.

Bob Sikkes krijgt er keer op keer mee te maken als hij voor kandidaten in Kopen Zonder Kijken aan de slag gaat, terwijl hij niet álles voor de deelnemers kan oplossen. "Vaak blijkt dat mensen geen realistische verwachtingen hebben van wat ze met hun geld kunnen kopen op deze markt. Er was dit seizoen geen huis waarbij we niet hebben overboden, in het hele land."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes gelukkig met zijn grote liefde: 'Vond hem gelijk leuk'

Een confrontatie is onvermijdelijk, vooral vanwege de vele eisen van de kandidaten. "Ik zit voor dit programma soms aan tafel met dertigers die het al heel goed hebben en toch nóg meer willen voor een budget dat er niet is. Bij de intake vind ik het leuk om ze daarmee te confronteren door erop te wijzen dat de keukens die ze zo mooi vinden ongeveer even groot zijn als de hele benedenverdieping van het huis dat ze kunnen betalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob krijgt pijn in zijn buik van huis in Kopen Zonder Kijken

Uiteindelijk is Bob tevreden met het resultaat als de kopers gelukkig zijn met hun nieuwe woning. Maar in ieder seizoen heb je wel stelletjes die met tranen in hun ogen in hun dakkapel staan. "Dat vind ik moeilijk. Ik ben toch wel een beetje een pleaser. Maar als ik zelf vind dat we er alles aan hebben gedaan om het voor elkaar te krijgen, kan ik er tegenwoordig beter mee leven."

Kopen Zonder Kijken wordt op maandag om 20.00 uur uitgezonden op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!