Aanzoek én een huis: stel in Kopen zonder Kijken kan geluk niet op

18 oktober 2021 22:13

Kijkers van ‘Kopen zonder Kijken’ konden vanavond opgelucht ademhalen: eindelijk was er een keer geen koppel dat op zoek was naar een jaren 30 woning met ‘karakteristieke’ kenmerken en een ellenlang eisenlijstje. Jurgen en Elise hadden namelijk geen voorkeur voor het type woning én een redelijk ruim budget. Dit betekende dat zowel Alex en Bob lekker hun ding konden doen en dat resulteerde in een prachtig huis en een dolenthousiast koppel.

"Zo mooi dat ik er bijna geen woorden voor heb"

Jurgen en Elise wonen samen in een bovenwoning in een drukke wijk van Rotterdam. Jurgen heeft de woning zo’n vier jaar geleden gekocht en woont er sinds een jaar samen met Elise. De twee zijn eigenlijk heel tevreden over de woning, alleen wat minder over de buurt waarin het ligt. Met het oog op de toekomst zijn de twee op zoek naar een woning in een gezellige, kindvriendelijke buurt en dan het liefst in de buurt van Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob krijgt pijn in zijn buik van huis in Kopen Zonder Kijken

Wat de zoektocht van de twee enigszins moeilijk maakt, is dat ze allebei niet zo handig zijn en dus op zoek zijn naar een huis dat al instapklaar is. Ook willen ze het liefst een eengezinswoning met een tuin op het zuiden, dat minimaal drie slaapkamers heeft. Het stel heeft een budget van 470.000 euro. Waar deelnemers normaal streng worden toegesproken door Bob dat ze hun wensenlijstje moeten inkorten, krijgen Jurgen en Elise juist het advies om iets specifieker te zijn. Alex en Bob moeten namelijk wel weten in welke richting ze moeten zoeken. Het stel besluit uiteindelijk dat ze het liefst een ruime, moderne woning willen hebben in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel of Capelle aan de IJssel. Een wens waar Alex wel mee uit de voeten kan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emoties in Kopen Zonder Kijken gaan makers niet in koude kleren zitten

De makelaar komt al snel een prachtig huis tegen dat aan alle wensen van het stel voldoet. Het ligt in Krimpen aan den IJssel, is ruim én modern en er hoeft maar weinig aan verbouwd te worden. Als Martijn Krabbé bij het koppel langsgaat om het goede nieuws met hun te delen, blijkt dat Jurgen op zijn knieën is gegaan voor Elise. De liefde spat van het scherm af en de twee blijven elkaar de rest van de aflevering overladen met zoenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-stel weet niet wat ze zien in nieuw huis

Als de twee hun nieuwe huis te zien krijgen, kunnen ze hun geluk niet op. "Ik vind het allemaal zo mooi dat ik er bijna geen woorden voor heb", zo stamelt Jurgen. Ook Elise is helemaal in haar nopjes en laat weten 'intens blij' te zijn. Door de enthousiaste reacties van de twee zou je bijna vergeten dat het huis nog helemaal niet af is en dat Bob en Roos er nog aardig wat aan gaan veranderen. Zo komt er een nieuwe badkamer, een mooi kookeiland, een nieuwe pui én een nieuwe vloer. Als Jurgen en Elise het eindresultaat komen bewonderen, kunnen ze hun geluk niet op. "Ik voel me net John de Bever, ik krijg de lach niet meer van mijn gezicht", aldus Elise.

Bob en Roos hadden het deze keer makkelijk, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12