Ewout Genemans Beeld © ANP

Kijkers perplex na eerste aflevering Ewout: 'Zou verboden moeten worden'

12 oktober 2021 13:13

Maandagavond werd de eerste aflevering van het nieuwe programma ‘Ewout' uitgezonden en die was op zijn zachtst gezegd spraakmakend. In de uitzending duikt presentator Ewout Genemans (36) in de wereld van Nederlanders die plastische chirurgie laten uitvoeren in het buitenland. Het leverde schokkende beelden op, zo vinden veel kijkers.

''Ik vind dat dit soort programma's verboden moeten worden. Ik werd er onpasselijk van''

Ewout ziet dat vooral jonge vrouwen beauty-ingrepen ondergaan onder de druk van social media. De presentator kijkt een week lang mee bij de organisatie iMed, een bemiddelaar tussen arts en patiënt die naast het persoonlijk begeleiden van de patiënt naar de operatiekamer, ook hotel en vervoer regelt. 

Deze vrouwen reizen steeds vaker af naar Turkije, om tegen een scherpe prijs cosmetische ingrepen te ondergaan. Zo ook de twintigjarige Dania, die daar kwam voor een Brazilian buttlift, ofwel bilvergroting. Wat opviel: Dania moest direct contant betalen en een hele stapel papieren ondertekenen.

Er zitten grote risico’s aan de ingreep en het flink mis kan gaan, maar dat weerhoudt haar er niet van om de risicovolle operatie te ondergaan. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ewout gaat op pad met Haagse politieagenten

Door de bijzondere gang van zaken en de schokkende beelden, hadden veel kijkers geen goed woord over voor de organisatie. Iemand schrijft bijvoorbeeld: 'In één woord: afschuwelijk.'

Een kijker vindt de beelden zelfs zo heftig dat ze vindt dat dit soort programma’s van de buis gehaald moeten worden: ‘Ik vind dat dit soort programma's verboden moeten worden. Ik werd er onpasselijk van. Aan alle jonge meisjes: je bent mooi zoals je bent.' Iemand anders herinnert mensen eraan blij te zijn met je eigen lichaam: 'Wat ben ik blij met mijn spekjes en love handles! Hier moet ik het mee doen.'

Hieronder lees je meer reacties.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ewout over bloedstollende opnames: 'Mijn hartslag maakte overuren'

De aflevering van gisteren is hier terug te zien. Ewout wordt elke maandagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL 5.

Ook in zijn andere programma zoekt Ewout regelmatig de schaduwzijdes op rond diverse onderwerpen, zoals in zijn Videoland-serie De Jeugdkliniek: Als Niet Meer Werkt.

Jongeren openhartig over verslaving in nieuwe Videoland-serie Ewout Genemans

00:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!