Tijl Beckand in De Verraders Beeld © William Rutten

Bedenker van De Verraders komt met nieuwe spelregels

12 oktober 2021 19:04

Fans van het succesvolle tv-programma 'De Verraders' kunnen in het volgende seizoen een aantal grote veranderingen verwachten. Behalve een nieuw spelelement komen er ook nieuwe regels voor de finale, zo vertellen de bedenker en producent van het programma in een interview met het AD.

"Je leert altijd veel van een eerste seizoen."

Na de voor veel kijkers ietwat teleurstellende finale van eerste seizoen, waarbij de laatste verrader Samnatha Steenwijk de pot deelde met de laatste getrouwe Chatilla van Grinsven en er dus niet echt een winnaar was, volgen er nu enkele wijzigingen in het programma. In de finale gaat de pot met zilver nu sowieso naar het team met de meeste overgebleven spelers. "Een uitkomst als vorig jaar, waarin een Verrader en een Getrouwe het zilver delen is daarmee dus niet meer mogelijk", zo vertelt Marc Pos, de bedenker van De Verraders. "Je leert altijd veel van een eerste seizoen." Wat ook nieuw is, is dat de verraders niet meer weten wie er een schild heeft gekregen en dus veilig is voor hun nachtelijke moordpartijen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! De Verraders krijgt een heuse winter-editie bij Videoland

Het door Tijl Beckand gepresenteerde De Verraders was dit jaar voor het eerst op tv te zien en is losjes gebaseerd op het gezelschapsspel Weerwolven. In het programma proberen achttien bekende Nederlanders tijdens een wekenlang verblijf in een kasteel de 'verraders' in hun midden te ontmaskeren. Vorige maand werd bekend dat De Verraders niet alleen een regulier nieuw seizoen krijgt, maar ook een kerstspecial gepresenteerd door Art Rooijakkers. Ook is er interesse uit het buitenland voor het programma. Het Amerikaanse NBC, het Vlaamse VTM en BBC uit Engeland gaan ook een reeks maken.

Iemand die erg veel heeft genoten van haar deelname aan het programma, maar er toch ook wel veel moeite mee had, is Samantha Steenwijk. In de video hieronder zie je waarom. 

Samantha na einde De Verraders: 'Kan eindelijk vrijuit praten'

05:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Verraders gaat internationaal: verkocht aan de VS en Engeland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!