Beeld © ANP

Irma Sluis maakt tv-programma met doven en slechthorenden

13 oktober 2021 08:06

De populaire gebarentolk Irma Sluis (50) gaat samen met radio-dj Igmar Felicia (31) het eerste Nederlandse televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten maken. Dat heeft KRO-NCRV woensdag bekendgemaakt. Het programma, waarmee Sluis haar debuut maakt als presentator, gaat 13 november van start op NPO Zapp.

"Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is"

In het programma Hands Up voeren zes duo's, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en BN'ers, opdrachten uit waarbij zij alleen mogen praten in gebarentaal. In elk team kan de een alles horen en de ander niets of nauwelijks.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers juichen om comeback Irma Sluis bij persconferentie

Elke week valt een team af tot één duo zich de winnaar van de Hands Up Trofee 2021 mag noemen. Met Hands Up wil KRO-NCRV een brug bouwen tussen alle dove, slechthorende en horende mensen in de Nederlandse maatschappij.

Tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis noemt het een grote eer mee te mogen werken aan het programma. "Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen", stelt de nieuwe NPO-presentatrice. KRO-NCRV biedt naast het programma op NPO Zapp online een basiscursus gebarentaal aan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zeesluis wordt niet vernoemd naar Irma Sluis

De BN'ers die meedoen aan het programma zijn acteurs Jamai Loman, Niek Roozen en Esmee van Kampen, YouTuber Marije Zuurveld, TikTokker Nienke van Dijk en dj Daniel Lippens. KRO-NCRV kondigt Hands Up woensdag aan omdat het exact een jaar geleden is dat Nederlandse gebarentaal erkend werd als officiële taal. Irma en Igmar hebben ter gelegenheid van deze dag een YouTube-filmpje ingesproken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!