Natasja Froger Beeld © Five Days Inside / RTL

Natasja Froger geëmotioneerd in aangrijpende Five Days Inside

13 oktober 2021 21:42

Woensdagavond was weer een gloednieuwe aflevering te zien van het spraakmakende RTL-programma 'Five Days Inside'. Hierin wordt elke week een presentator vijf dagen meegenomen naar bijzondere plekken waar normaal gesproken de deuren dichtblijven. Deze keer mocht Natasja Froger (56) een bezoekje brengen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis op de Neonatale Intensive Care. Hier worden kwetsbare baby's, die vaak veel te vroeg geboren zijn, 24 uur per dag bewaakt en verzorgd.

"Gaan we wel of geen geboortekaartjes versturen?" 

Al voordat Natasja vertrekt richting het ziekenhuis weet ze zeker dat het een zware week gaat worden: "Het is voor mij ook een soort flashback dit, want mijn oudste wilde al met 30 weken komen. Dus ik weet nog hoe spannend dat was, hoe je tussen hoop en vreest leeft. Het zal een pittig weekje worden." 

In Nederland worden jaarlijks ruim 12.000 baby's te vroeg geboren, en juist in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is de zorg daarin gespecialiseerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger gaat inside bij huis voor chronisch en ernstig zieke kinderen

Natasja luistert de eerste paar dagen naar veel verhalen van de ouders die verblijven in het ziekenhuis. Sommige kindjes overleven hun vroeggeboorte niet, maar anderen worden juist sterker en komen er uiteindelijk weer bovenop. De presentatrice vindt het onwijs knap hoe ouders daar hoop blijven houden: "Ongelooflijk als je je realiseert dat de ouders hier week in, week uit komen, elke keer die deur door, handen ontsmetten, de gang over naar je baby. En zich dan elke keer afvragen: 'hoe gaat het nu?' of 'gaan we wel of geen geboortekaartjes versturen?'" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René en Natasja Froger in tranen om ontroerende, oude beelden

Op de vierde dag en veel emotionele gesprekken verder, blikt Natasja terug op de eerste paar dagen: "Wat zo ontzettend zwaar is voor die ouders, is dat je elke dag hoop hebt, en dat moet je ook altijd houden. Dan denk je: 'Vandaag was een goede dag, vanaf nu gaan we de goede kant op.' En dan hup, gebeurt er iets, en zit je weer in totale angst en wanhoop." 

Ze vervolgt: "Wat dat met je doet, gekmakend gewoon. Constante zorgen en verdriet om je kinderen. En je gaat maar door op adrenaline, dat zie je aan al die ouders hier. Er is helemaal geen ruimte voor het verdriet, want het blijft maar doorgaan en dat komt er een keer uit. Gelukkig doen ze veel aan nazorg." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger breekt de regels om kleindochter te zien

Na de vijfde dag neemt de presentatrice afscheid van al het zorgpersoneel in het ziekenhuis en vertelt ze hoeveel respect ze voor hen heeft: "Wat ik heel bijzonder vind om te zien is de enorme expertise en de enorme liefde voor elk klein hummeltje wat hier ligt. (...) Ik vond het echt ontzettend fijn. Keep up the good work, want het is echt fantastisch wat jullie doen." 

Five Days Inside zie je elke woensdagavond om 20.30 uur bij RTL 5. Ook is het programma al vooruit te zien bij Videoland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger 'zo boos' door gebeurtenissen in Five Days Inside

Eerder bracht Natasja al een bezoekje aan Villa Expertcare, een huis voor chronisch en ernstig zieke kinderen. In de video hieronder is een fragment van die aflevering terug te zien. Benieuwd geworden naar de aflevering? Je leest er hier meer over

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick brengt bezoek aan opvang voor daklozen in Five Days Inside

Natasja Froger gaat inside bij huis voor chronisch en ernstig zieke kinderen

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!