Beeld © Videoland

Anita verbaasd over Masked Singer-exit: 'Waar is het misgegaan?'

18 oktober 2021 14:31

De twijfelachtige eer om als eerste afvaller het derde seizoen van 'The Masked Singer' te verlaten was voor Anita Witzier (59). Zij zat in het pak van de Zwaan. In 'After The Mask' blikt ze samen met Rick Brandsteder (37) terug op haar kortstondige avontuur.

"De Alien kon niet zo heel veel"

Na de eerste noten die Anita zong, dachten alle juryleden dat er een man in het pak van de Zwaan zat. "Een man? Lekker, dacht ik. Verkeerde spoor", vertelt Anita aan Rick. Maar toen toch de naam Anita viel, schrok ze even. "Maar ze bedoelden Anita van de Dolly Dots. Gelukkig, dacht ik." Anita zong als kind ook, in een kinderkoor. "Ik had een hele hese stem, dus ik speelde toen ook de mannelijke hoofdrollen." Niet zo gek dus, dat de juryleden heel even dachten aan een mannelijke stem.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruben Nicolai geschokt door onthullingen in The Masked Singer

Dat Anita het veld moest ruimen, kwam voor haar onverwachts. Ze had namelijk wel vertrouwen in de sing-off. "Ik was ook verbaasd. De Alien kon niet zo heel veel. Die zweefde alleen heel mooi, dat deed 'ie prachtig consequent. Dus ik dacht: huh, waar is het misgegaan?"

Anita heeft geen moment getwijfeld om mee te doen, toen ze gevraagd werd. "Ik vond het aanvankelijk een mal programma, maar toen bleek het hartstikke leuk te zijn. Het gaat om het gissen, dat maakt het leuk. En natuurlijk de fascinatie voor de waanzinnige kostuums."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob denkt dat déze BN'ers in The Masked Singer-pakken zitten

Ook voor de productie heeft Anita niets dan lof. "Echt niemand mag weten wie er in die pakken zitten. Alleen de mensen achter de schermen weten het, de cameramensen bijvoorbeeld niet. Fenomenaal. Chapeau."

De onthullingen beloven dit jaar spectaculairder dan ooit te worden. Presentator Ruben Nicolai was door een aantal zelfs 'geschokt'. In de video hieronder vertelt hij daar meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!