Beeld © ANP

Filemon Wesselink voor programma in gesprek met moordenaars

18 oktober 2021 12:36

In het nieuwe BNNVARA-programma 'Ik heb iemand gedood' portretteert Filemon Wesselink (42) vanaf vrijdag 29 oktober op NPO 3 wekelijks iemand die veroordeeld is voor moord of doodslag. De programmamaker wil erachter komen hoe de dader ertoe is gekomen om iemand te doden en wat de maatschappij ervan kan leren.

"In dit programma krijg ik antwoord op die vragen en ben ik erachter gekomen dat moordenaars niet per definitie gewetenloze monsters zijn"

Filemon gaat daarvoor in gesprek met de dader zelf, maar ook met mensen uit zijn omgeving. Het slachtoffer blijft anoniem, want het gaat volgens de omroep echt alleen om het in kaart brengen van de gedachtegang van de dader. Vragen als 'was dit echt de enige uitweg?' en 'zou iedereen zomaar een moord kunnen plegen?' worden in het programma beantwoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon Wesselink: 'Zet complotdenkers niet weg als wappies'

De presentator heeft zich naar eigen zeggen altijd afgevraagd hoe iemand ertoe komt om een ander van het leven te beroven. "En of er niet nog iets aan te doen was", zegt Filemon in een verklaring. "In dit programma krijg ik antwoord op die vragen en ben ik erachter gekomen dat moordenaars niet per definitie gewetenloze monsters zijn. Ze lijken misschien wel meer op jou en mij dan je zou willen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon wil weer in de lampen hangen: 'Mis het feesten'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!