Beeld © SBS6 / Talpa

Dansmarathon-winnares over kritiek: 'Snap iedereens zorgen, maar wilde door'

18 oktober 2021 19:55

Alleen het laatste uurtje van de vijftig uur durende dansshow 'De Dansmarathon' werd goed bekeken, maar het deed enorm veel stof opwaaien. Vijftig uur dansen op televisie zou veel te heftig zijn voor de kandidaten, die volgens toeschouwende deskundigen 'psychotische trekjes' vertoonden. Uiteindelijk wonnen Tawatha en Jermaine. In de talkshow 'HLF8' vertelden zijn over de ervaring.

"Ik wilde laten zien dat ik nog kon dansen"

De kijker maakte zich met name zorgen om Tawatha, die in trance leek te zijn, terwijl presentatrice Wendy van Dijk haar toejuichte om door te gaan. "Je kan het, zet door", zei ze meermaals. Tawatha snapt wel dat mensen zich zorgen om haar maakten. 

"Het laatste uur was voor mij emotioneel heel zwaar. Dat kwam omdat alles binnenkwam. Ik was met Jermaine aan het dansen en hij vertelde me wat onze vriendschap voor hem betekent en dat deed me heel veel. Ik barstte in huilen uit terwijl we nog aan het dansen waren. Ik wilde laten zien dat ik nog kon dansen en echt een danser ben."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Deelnemers Dansmarathon over kritiek op show: 'Geen marteling'

Doordat Tawatha en Jermaine er met de winst vandoor gingen, krijgen zij gezamenlijk een ton. Jermaine gaat op zichzelf wonen van het geld. Tawatha daarentegen gebruikt het geld wel voor een heel bijzonder doel. Ze wil namelijk onderzoek doen om haar Indonesische familie te leren kennen. "Door dit geld gaat dat nu lukken.

Een leider van het medische team van De Dansmarathon was ook aanwezig om te reageren op alle kritiek. "We zijn geen enkel moment in een spannende situatie geweest. Natuurlijk zitten er mensen doorheen, maar op medisch gebied is gewoon niemand in gevaar geweest. Er was een team van 56 professionals aanwezig om hen van de beste zorg te voorzien."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tawatha en Jermaine winnen na vijftig uur Dansmarathon

Wie in ieder geval géén fan was van het programma, was tv-recensente Angela de Jong. Zij noemde het zelf treurige televisie. In de video hieronder vertelt ze waarom ze dat vindt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!