Richard Groenendijk Beeld © ANP

Hierom sloeg Richard Groenendijk presentatie Ranking the Stars af

19 oktober 2021 15:42

'Ranking The Stars' is terug! Het programma waar zelfspot centraal staat en humor de boventoon viert, heeft in Eddy Zoëy (54) zijn nieuwe presentator gevonden. Al had het niet veel gescheeld of Richard Groenendijk (49) was dat geweest, onthult hij in 'Veronica Superguide'.

"Het zou natuurlijk een gigantisch mes in de rug van Paul zijn"

Richard en zijn Rotterdamse, gevatte opmerkingen werden bij het grote publiek bekend dankzij zijn deelname aan Ranking the Stars. Hij was seizoenen lang te zien achter de desk met een glaasje champagne. Daar plukt hij nu de vruchten van: "Ik heb Ranking-publiek in mijn zalen, wat jongere mensen die mij echt door dit programma kennen", vertelt hij in de gids.

En dat terwijl hij in eerste instantie maar voor slechts twee afleveringen gevraagd was. Na afloop van de eerste gaf de manager van Paul de Leeuw, de toenmalige presentator, aan dat Paul hem voor het hele seizoen wilde. "Ik moest er heel even over nadenken", aldus de cabaretier. "Maar toen dacht ik: nee, ik ben al honderd jaar afgebeld door allerlei shows, ik pak mijn kans."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Jan Rens, Imca Marina en Viola Holt te zien in Ranking the Stars

De volgende stap, naar presentator, was een logische toen bleek dat RTL en Paul er samen niet uit zouden komen. Eddy Zoëy - volgens Richard een 'aardige vent', maar iemand die 'totaal niet' op zijn voorganger lijkt - neemt het stokje van hem over. Richard onthult dat ook hij was gevraagd om het programma te presenteren, meerdere keren zelfs. Hij had twee redenen om daar niet op in te gaan: "Ik ben als presentator iets te lief, vrees ik. Zeker voor zo’n show. En het zou natuurlijk een gigantisch mes in de rug van Paul zijn, als ik hier ja tegen zou zeggen."

Vorige week schoof Paul aan in RTL Boulevard - naast Eddy. Natuurlijk hadden ze het ook nog eventjes over hun wisseling van de wacht.

Rob tegen Paul de Leeuw: 'Jouw stijl is niet van deze tijd'

11:39
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze sterren doen mee aan nieuw seizoen Ranking the Stars

In het nieuwe seizoen is Richard, die al een paar jaar geen lijstjes meer invult in de show, niet te zien. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen gevoel meer bij zit. "Vergelijk het met je verkering uitmaken. Stiekem wil je dat de ander dan nog een heel leven rouwt", aldus de grappenmaker.

Ranking The Stars begint op 27 oktober en is elke woensdag om 20:30 uur te zien bij RTL 5.