Rick Brandsteder in Five Days Inside Beeld © Five Days Inside

Vissersleven trekt zware wissel op Rick: 'Zo niet voor mij weggelegd'

20 oktober 2021 21:51

Rick Brandsteder is het gewend om voor de camera te staan, maar hoe doet hij het eigenlijk op een boot? Daar komen we al snel genoeg achter, want in een nieuwe aflevering van 'Five Days Inside' gaat de presentator mee met een garnalenkotter. En dat de 37-jarige duidelijk geen zeebenen heeft wordt al pijnlijk snel duidelijk.

"Dit is zo niet voor mij weggelegd"

Vanuit Den Oever vaart de kotter iedere zondagavond uit om pas vrijdagochtend weer terug te keren. De schipper, zijn 18-jarige zoon én twee andere bemanningsleden verwelkomen Rick en laten hem de wondere wereld van het garnalenvissen zien. Al heeft Rick nog wel zo zijn twijfels, want het leven op zee valt 'm zwaar. Als hij even een 'knippie' wil doen - zoals de heren een powernap noemen, komt hij er al snel achter dat slapen op een varende boot niet zo zijn ding is.

"Het is mijn eerste nacht op een boot die alle kanten opgaat", vertelt hij klaarwakker. "Het geluid van - voor mijn gevoel - 40 machines... én het geluid van een professionele snurker: die combinatie is voor mij nog even niet te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger geëmotioneerd in aangrijpende Five Days Inside

De volgende dag gaat het niet veel beter met Rick, die er een beroerde nacht op heeft zitten. Als hij buiten in de frisse lucht een visje voor het eten staat te fileren, wordt hij plotseling overvallen door een vlaag misselijkheid. "Ik voel hem een beetje", probeert Rick het in eerste instantie nog met een lach af te doen, maar even later moet hij toch echt even iets innemen om het te laten zakken. "Echt in één keer kickt 'ie gewoon in", aldus Rick. "Dit is zo niet voor mij weggelegd dit (...) Ik verlang nu echt even naar vasteland."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geraldine Kemper in tranen na loodzwaar gesprek Five Days Inside

Five Days Inside is elke woensdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 of kijk de aflevering terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!