Jeannot Peijen, de geliefde van Ruud, vertelde aan tafel bij Jinek over het gemis. Beeld © RTL

Nabestaanden over Ruud ten Wolde: 'Hij had de magie iedereen te raken'

20 oktober 2021 07:54

Ruud ten Wolde, de 29-jarige RTL Boulevard-verslaggever die vorige week overleed, 'had de magie om iedereen te raken'. Dat zeggen zijn nabestaanden, die in de afgelopen dagen zijn overweldigd door berichtjes van wildvreemden die Ruud kenden.

"We wisten dat Ruud de allerliefste broer ooit was, maar dat iedereen hem zo ziet vind ik heel mooi"

Nabestaanden van Ruud ten Wolde zaten gisteravond aan tafel bij Jinek. Het had een bijzondere dag moeten zijn voor Ruud, die aan tafel had willen zitten om te praten over zijn boek Ziek Gelukkig dat hij schreef over zijn leven met kanker. Hij overleed vorige week aan de gevolgen van die ziekte. "Het was veel groter en liefdevoller dan wij eigenlijk dachten", vertelde Fleur ten Wolde, de zus van Ruud, over de begrafenis. "We wisten dat Ruud de allerliefste broer ooit was, maar dat iedereen hem zo ziet vind ik heel mooi."

"Ruud had de magie iedereen te raken"

02:29
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boek Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde vanaf vandaag te koop

Ruud zijn zus Anne vertelde aan tafel dat ze eigenlijk niet wisten wie Ruud allemaal kenden. Ze besloten een bericht te versturen met de vraag of ze iemand over het hoofd hebben gezien. "We kregen wel vijftig persoonlijke berichten van mensen die graag afscheid van hem wilden nemen."

De geliefde van Ruud, Jeannot Peijen, vertelde hoe hij zich elke dag anders voelt. In de afgelopen dagen was hij afwisselend boos en verdrietig. "Nu voel ik me verdoofd", vertelde Peijen. Dat komt vooral door alle media-aandacht, die hij 'geweldig' maar ook overweldigend vindt. "Ruud had de magie om iedereen te raken", vertelde Peijen. "Ik denk dat het voor iedereen een heel groot gemis is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde (29) overleden

Het boek van Ruud, Ziek gelukkig, is sinds gisteren te koop. Het gaat over 'geluk vinden, ongeacht je omstandigheden'. "Ik ben er zo trots op", twitterde Ruud een tijdje terug nog, toen hij de omslag voor het eerst deelde. Lees er hier meer over

Luuk Ikink: 'Ik kan iedereen aanraden om Ziek Gelukkig te lezen'

03:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!