Droom die uitkomt voor Steenrijk, Straatarm-meisje blijkt nachtmerrie

21 oktober 2021 09:56

Woensdagavond was er weer een aandoenlijke aflevering te zien van het SBS-programma 'Steenrijk, Straatarm'. Hierin maakten de kijkers kennis met de familie Van Vliet uit Heerhugowaard, die het niet breed heeft. De moeder met drie kinderen moet van een schrale 100 euro per week rondkomen. Tijdens de opnames zijn heel wat dromen voor het gezin uitgekomen, waaronder die van dochter Tessa... al loopt dat anders dan gedacht.

''Ik wil stoppen’'

In het Gelderse Epse woont de familie Schrijver in een riante villa. Niek en Wendy - beide ondernemers - kennen elkaar al sinds de middelbare school. Inmiddels zijn ze jaren verder en hebben ze in het kleine dorpje hun eigen paradijs gecreëerd. ‘’Het is eigenlijk een constant gevoel van vakantie wat je hier ervaart’’, zegt Niek. Het budget dat de familie wekelijks te besteden heeft is dan ook vrij hoog, maar liefst 1500 euro. 

Bij de Noord-Hollandse familie Van Vliet is dat heel anders. De gezinsleden zijn dan ook meer dan blij als ze het weekbudget te horen krijgen. Tijd om dromen te vervullen: Dion en Nick hebben altijd al hun favoriete YouTuber, Ronald, willen ontmoeten en het is Tessa's grote droom om een keer paard rijden. Zo gezegd zo gedaan, maar die droom verandert in een nachtmerrie voor het meisje. Eenmaal op het paard, barst Tessa in tranen uit. ‘’Ik wil stoppen’’, zegt ze. ‘’Tessa je wilt dit zo graag... je droom komt eindelijk uit’’, probeert moeder Vera nog. Maar Tessa is te bang om verder te gaan en stapt uiteindelijk toch af.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm roepen massaal op tot actie

Ondanks die aandoenlijke beelden, is er ook verbazing bij kijkers over de manier waarop het gezin Van Vliet met het budget omgaat. De familie gaat namelijk een dagje shoppen en geeft maar liefst duizend euro aan kleding uit. 'Volgens mij is ze na dag 2 al door het geld. 1000 euro kleding, kapper, uit eten...’ schrijft een kijker. Meer reacties lees je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers geëmotioneerd door droevig verhaal Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!