Beeld © Videoland

Delphine onder vuur om racistische uitspraken in Temptation Island

22 oktober 2021 11:10

Hoofdstuk Bert is officieel gesloten voor Delphine en daarom richt ze haar pijlen op iemand anders, zo is nu al een paar afleveringen te zien in 'Temptation Island'. In de tiende aflevering zien kijkers hoe de Vlaamse steeds meer naar Joop trekt, maar de opmerkingen die ze daarbij maakt vallen niet bij iedereen in goede aarde.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de tiende aflevering van Temptation Island.

"Voordat ik hierheen kwam, dacht ik: met een donkere ga ik sowieso niet op date"

De band tussen Joop en 'Fientje' - zoals hij haar liefkozend noemt - wordt steeds sterker en het geflirt wordt steeds heftiger. Toch had Delphine nooit gedacht dat ze voor Joop zou vallen. De reden: zijn 'kleur', aldus Delphine.

Het begint allemaal met een vraag van Joop tijdens een feestje. Hij gebruikt het n-woord als hij vraagt of Delphine ooit met een man van kleur heeft gezoend. De ex van Bert weet niet waar ze moet kijken, maar doet er al snel een schepje bovenop. Ze vraagt naar het formaat van zijn penis, want 'is het waar wat ze zeggen?'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine sloopt de boel in Temptation Island: 'Ik walg van hem'

Waar de eerdere uitspraken nog door een ietwat beschonken Delphine werden gedaan, gaat ze voor de biecht-camera nog verder. "Ze zeggen: once you go black, you never go back. Ja, ik weet het niet. Ik moet het proberen, zeker?"

Even later gaan ze samen op date. Opnieuw in de biecht-camera: "Voordat ik hierheen kwam, dacht ik: met een donkere ga ik sowieso niet op date. Sowieso niet. Maar als je hierheen komt en je ziet dan Joop en die is superspontaan en aardig. Dan vind ik dat kleur... Of hoe zeg je dat? Dat kleur niet uitmaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onthulling Nico valt niet goed bij Valentino uit Temptation

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van Delphine. 'Oké, maar die uitspraken van Delphine... Ik ga sowieso niet op date met een donkere man? Yikes' en 'Delphine, meid, doe je even rustig met je woordkeuzes? Bepaalde woorden gebruiken we niet meer anno 2021!' klinkt het onder meer.

Joop was onlangs nog te gast in onze online videoserie Temptation Love Therapy. Je ziet het in onderstaande video.

Temptation Love Therapy: 'Sensatie komt er écht aan'

06:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor op een tegeltje: de grappigste uitspraken uit Temptation Island

Temptation Island zie je elke donderdag bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!