Beeld © ANP

Leonie ter Braak kijkt in liefde niet langer naar uiterlijk

23 oktober 2021 07:00

In het nieuwe SBS6-datingprogramma 'Cupido Ofzo 'helpt Leonie ter Braak (41) mensen met een beperking aan een date. Dat was behalve leuk om te doen ook erg leerzaam, vertelt de presentatrice in gesprek met 'ANP'.

In Cupido Ofzo opent Leonie samen met Wendy van Dijk vanaf maandagavond wekelijks een pop-up datingbureau bij SBS6. Daar ontvangen ze singles met autisme, een licht verstandelijk beperking of niet-aangeboren hersenletsel die op zoek zijn naar een date. "Voor hen is het heel lastig om gewoon op Tinder te gaan zitten. Sommigen hebben het wel geprobeerd, maar de maatschappij is hard en dan komen ze gewoon niet mee", zegt Leonie. "Of ze jokken, maar dan wordt het toch duidelijk dat ze anders zijn en loopt het alsnog op niets uit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk en Leonie ter Braak helpen mensen met autisme in datingshow

Cupido Ofzo, dat oorspronkelijk een Vlaams format is, koppelt de deelnemers in samenspraak met een grote zorginstelling aan een mogelijke liefdespartner. De dates hebben zelf ook een beperking. "Ze zoeken niet per se een lange blonde vrouw die advocaat is, maar iemand met wie ze hun passie kunnen delen. Dat was leuk om te zien en ook heel leerzaam. Toen ik zelf nog op de datingmarkt meedeed, was ik wel iemand die op het uiterlijk afging. Maar nu ik 40 ben, zie ik ook wel dat het uiteindelijk om duurzaamheid gaat. Is het een goed persoon? Dat is het enige dat telt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonie ter Braak door het stof na misplaatste transgender-tweet

Als de dates gevonden zijn, organiseren de presentatrices een onvergetelijke eerste date. "Dure auto’s, gave dingen doen. Nee, daar is niet op bezuinigd, we halen alles uit de kast!", lacht ze. Of er een tweede date komt, is vervolgens aan de kandidaten zelf. Hoe vaak Cupido raak heeft geschoten, houdt de presentatrice geheim, maar dat er in ieder geval eenmaal een vonk is overgeslagen, staat vast.

Leonie was er live getuige van, vertelt ze. "De vlam sloeg zo in de pan! Ik zag het gebeuren. Ik bestond gewoon helemaal niet meer. Dat heeft me wel geraakt. Want je kan op papier wel een goede match hebben gevonden, of het ook klikt moet je dan toch afwachten. Dus dit was heel mooi."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!