John van den Heuvel in Oh, Wat Een Jaar! Beeld © Oh, Wat Een Jaar!

Wapperende haardos John van den Heuvel trekt flink wat bekijks

24 oktober 2021 14:02

John van den Heuvel (58) is niet alleen de serieuze, brave misdaadverslaggever die we allemaal kennen. In 'Oh, Wat Een Jaar!' laat hij zaterdagavond zien dat 'ie zijn wilde haren nog niet is verloren als hij helemaal opgaat in het spel. En dat kan Twitter wel waarderen.

"Ik geef deze pruik nooit meer af!"

Iedere aflevering van Oh, Wat Een Jaar! staat in het teken van één specifiek jaartal, met dit seizoen ook recentere jaren zoals 2002 en 2009. In de aflevering van John gaan we echter terug naar 1978: het jaar waarin het eerste popconcert in de Rotterdamse Kuip wordt gegeven door niemand minder dan Bob Dylan. Ook is het het jaar waarin we allemaal een postcode kregen en op 1 april - en dat is geen grap - KLM de eerste vrouwelijke piloot van Nederland is dienst neemt.

1978 is ook het jaar waar de dan 16-jarige John van den Heuvel nog een flinke bos haar heeft. "Dat de dag nog mag komen dat John van den Heuvel er qua haar beter uitziet dan ik", lacht presentatrice Chantal Janzen als de misdaadverslaggever zijn entree maakt. Ook John kan er wel aan wennen: "Ik geef deze pruik nooit meer af!"

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John van den Heuvel duikt peperdure gestolen auto's op in West-Afrika

De normaal zo serieuze misdaadverslaggever laat zich in het programma van een andere kant zien, inclusief pruik met krullen. "Ik kijk wel met veel plezier terug op die leeftijd (...) In 1978 zat ik op de havo en ben ik blijven zitten. Het was allemaal veel te gezellig. Je leert het uitgaan een beetje ontdekken en ik had een brommer", aldus John.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Oh, Wat Een Jaar! voor kijkers vol verrassingen

De aflevering met John van den Heuvel en Ria Valk was de voorlopig laatste van het seizoen. Bekijk alle aflevering van Oh, Wat Een Jaar! terug via Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!