Maarten van Rossem Beeld © ANP

Dit vindt Maarten van Rossem de leukste Slimste Mens-kandidaat

26 oktober 2021 13:04

Maarten van Rossem (78) is al jaren te zien als eenmansjury in NPO-kennisquiz 'De Slimste Mens'. Nu heeft hij voor het eerst onthuld welke kandidaat hij sinds het begin van het programma de leukste vond.

"Je zou toch zeggen dat die twee hun vak verstaan"

Die onthulling doet hij in Veronica Superguide, dat een groot kijkonderzoek heeft laten uitvoeren waaruit blijkt dat De Slimste Mens is uitgeroepen tot het beste Nederlandse tv-programma van het afgelopen jaar. Maarten zelf snapt er overigens helemaal niks van, want het programma werd eerder al eens gepresenteerd door Linda de Mol en later Martijn Krabbé, "maar dat bleek geen succes. Wel opvallend. Je zou toch zeggen dat die twee hun vak verstaan." 

Hij vervolgt: "Vervolgens hebben ze er twee hoogbejaarde mannen bij gezocht. Ik werd aan presentator Philip Freriks gekoppeld en dat bleek een succes." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem over aanval op straat: 'Hij begon te stompen'

Wie na al die jaren Maartens favoriete deelnemer is? "De leukste kandidaat was de bijzonder geestige en latere winnaar, Rob Kemps. De charme van Rob was dat niemand iets van hem verwachtte, zeker niet vanwege zijn muzikale optredens." 

Door de overwinning bij De Slimste Mens stond Rob meteen in de belangstelling en kreeg hij zelfs een televisiecontract bij Talpa. Onlangs hield 'ie nog een danktoespraak tijdens het Gouden Televizier-gala, maar daar vergat hij wel iets heel belangrijks te vermelden:

Rob Kemps: 'Het belangrijkste vergeten in bedankspeech'

06:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps verlaat gezin tijdelijk voor GelreDome-shows

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!