Douwe Bob in Rooijakkers Over De Vloer Beeld © Rooijakkers Over De Vloer

Douwe Bob had vaderschap anders voorgesteld: 'Wilde huisje, boompje, beestje'

28 oktober 2021 22:17

Het is een roerig jaar geweest voor Douwe Bob; een relatie die beëindigd is, een kind krijgen met een ander, zijn beste vriend moeten begraven. En eind vorig jaar moest hij ook nog afscheid nemen van zijn vader, die al lange tijd aan Korsakov leed. In 'Rooijakkers Over De Vloer' vertelt de 28-jarige over het verlies van zijn vader én beste vriend, over de fouten die hij maakte in de liefde en uiteraard ook over het aanstaande vaderschap.

"Ik wil een vader zijn voor het kind, maar ik wil niemand in de weg lopen op wat voor manier dan ook"

Als presentator Art Rooijakkers een rondleiding krijgt op de bijzondere woonboot van Douwe, laat de singer-songwriter ook alvast de toekomstige babykamer zien. Al is er wel nog de nodige fantasie voor nodig. Echt veel babyspullen staan er namelijk nog niet in, en dat blijft zo als het aan de zanger ligt. Natuurlijk gaat hij de nodige items kopen, maar de 28-jarige vindt het onzin om het duurste van het duurste in huis... euh in zijn woonboot te halen. "Ik ga gewoon niet voor mijn kind allemaal dure dingen kopen. Ik denk ook: je groeit er over een week of twee toch weer uit", legt hij uit.

Hoewel Douwe binnenkort vader wordt, heeft hij geen relatie met de moeder van zijn aanstaande kindje. "Ik krijg een kind met een hele leuke, lieve vrouw. Maar ik heb geen relatie met haar", vertelt hij. Douwe denkt dat het voor de opvoeding van het kind niet uit hoeft te maken en vertelt ook nooit de intentie te hebben gehad om het kindje samen op te voeden. Hij vervolgt: "Het is gelopen zoals het liep. We hadden het een paar keer heel fijn en zij kwam er ook laat achter." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tony Junior onthult aantal bedpartners in Rooijakkers over de Vloer

Helmaal ingezonken is het nog niet dat hij vader wordt en volgens Douwe voelt het nog altijd een 'beetje onwerkelijk'. Heel eerlijk had hij toch liever 'huisje, boompje, beestje' gehad. Wel probeert hij de moeder van zijn kindje zoveel mogelijk te ondersteunen. "Het is ook vreemd, want het is op een bepaalde manier ook niet zoals ik het me voorgesteld had (...) Ik probeer het een beetje los te laten en er vooral te zijn als zij mij nodig heeft. En als die kleine me nodig heeft. Ik wil een vader zijn voor het kind, maar ik wil niemand in de weg lopen op wat voor manier dan ook", aldus de zanger.

Met een niet voor de hand liggende gezinsconstructie, liggen de meningen van de massa natuurlijk al snel op de loer. Al trekt Douwe zich daar vrij weinig van aan. Hij weet dat het niet is 'zoals het hoort', maar dat doet niets af aan de liefde die hij voelt voor zijn nog ongeboren kleintje. Voor al die mensen die iets van hem vinden heeft 'ie dan ook een duidelijke boodschap: "Waarschijnlijk zullen heel veel mensen er een mening over hebben, maar dikke middelvinger voor je."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob slaat nieuwe weg in en opent deuren restaurant

Zelf groeit Douwe als kind van gescheiden ouders ook op in twee werelden: deels bij zijn moeder, een veilige haven. En daarnaast bij zijn alcoholverslaafde vader, wat voor Douwe 'heel heftig' was. Hij vertelt over die periode: "Hij was een hele heavy gast, maar superlief en heel liefdevol aan de ene kant. En aan de andere kant ook wel heel moeilijk om mee te leven. Ik ben mijn moeder nog steeds heel dankbaar, want ik ben door die opvoeding ook wel geworden wie ik ben." Al heeft hij wel de nodige krassen opgelopen en zit Douwe al vanaf zijn vijftiende aan de antidepressiva en heeft hij regelmatig paniekaanvallen."Dat komt sowieso door de bagage van mijn jeugd. Het is niet goed voor een 4-jarige om papa naar huis te moeten brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob moet op zoek naar nieuwe band na cancelen tour

Eind vorig jaar overleed zijn vader aan Korsakov. De oorzaak van Korsakov is een ernstig en langdurig tekort aan vitamine B1 als gevolg van ernstige alcoholverslaving in combinatie met zelfverwaarlozing en slechte voeding. Door het tekort aan vitamine B1 ontstaat er schade aan bepaalde delen van de hersenen. Douwe was erbij toen hij overleed: "Ik had hem vast toen hij stierf. Daarna heb ik hem geknipt en geschoren en zijn haar mooi gekamd (…) Ik vond dat ook wel een heel mooi ding eigenlijk, om mijn vader op die manier de laatste dienst te bewijzen."

Rooijakkers Over De Vloer is terug te kijken bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!