Ewout Genemans Beeld © ANP

Ewout Genemans gaat in gesprek met politie Curaçao

27 oktober 2021 16:54

RTL en Ewout Genemans vinden het 'vervelend' dat de politie op Curaçao heeft laten weten 'met teleurstelling en afkeuring' de documentaire van de programmamaker te hebben gezien. Ewout maakte voor RTL 5 een aflevering van zijn programma 'Ewout' over 'de duistere kant van Curaçao'.

Ewout heeft aan het ANP laten weten contact op te nemen met de politie op Curaçao. De aflevering van het programma werd maandagavond uitgezonden en bevat verschillende beelden van politieacties in het land. Volgens de Curaçaose politie had Ewout beloofd de documentaire voor uitzending aan de politie te laten zien, maar is dat niet gebeurd. Ook zou de programmamaker de documentaire onder valse voorwendselen hebben gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewout geschokt door heftige verhalen in gevangenis op Bonaire

Momenteel kijkt de politie van Curaçao, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden, of er juridische stappen gezet kunnen worden tegen de programmamaker.

Eerder dit jaar was er al enige ophef rond het eiland toen de lokale pers niet aanwezig mocht zijn bij een politie-inval. De Koninklijke Marechaussee had op dat moment, naar eigen zeggen, mensen ingehuurd om een documentaire te maken over de bestrijding van criminaliteit. Achteraf bleek dat te gaan over Ewout en zijn crew. Dat zorgde voor veel onbegrip en boosheid bij de Curaçaose pers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers perplex na eerste aflevering Ewout: 'Zou verboden moeten worden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!