Maarten van Rossem Beeld © Per Seconde Wijzer / BNNVARA

Allesweter Maarten van Rossem weet toch niet alles in Per Seconde Wijzer

28 oktober 2021 13:05

Wandelende encyclopedie Maarten van Rossem (78) was woensdagavond te gast in de speciale jubileumuitzending van kennisquiz 'Per Seconde Wijzer'. Het programma zond namelijk zijn duizendste aflevering uit en speciaal daarvoor werd het spel gespeeld met Maarten en 'Studio Sport'-presentator Jeroen Stomphorst (48).

"Zelfs ik had bij de geschiedenisvragen meer goed dan Van Rossem"

Al snel bleek Maarten geen vaste kijker te zijn: hij wist niet zo goed hoe het format werkte en vergat ook regelmatig 'stop de tijd' te zeggen. Daarom hielp presentator Erik Dijkstra hem af en toe een handje. Maar wat nog meer opviel was dat Maarten helemaal niet zoveel vragen goed wist te beantwoorden. Dat leidde natuurlijk tot veel verbazing bij kijkers.

'Zou me na zijn teleurstellende optreden bij Per Seconde Wijzer kunnen voorstellen dat ze bij de De Slimste Mens zich gaan afvragen of Maarten van Rossem nog wel geloofwaardig is als deskundige juryvoorzitter. Zelfs ik had bij de geschiedenisvragen meer goed dan Van Rossem', laat een kijker weten. Iemand anders tweet: 'Maarten van Rossem bij de jubileumaflevering van Per Seconde Wijzer. Alsof ik naar Koefnoen kijk. Ik lach me een kriek.' Hieronder nog meer reacties.

Per Seconde Wijzer zie je elke werkdag om 19.55 uur bij NPO 2. De aflevering met Maarten is hier terug te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek sneert naar Maarten van Rossem

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem over aanval op straat: 'Hij begon te stompen'

Onlangs kwam Maarten nog in het nieuws omdat hij verklapte wie na al die jaren zijn favoriete deelnemer was bij De Slimste Mens. Benieuwd wie het is? Dat lees je hier terug. Een andere onthulling doet hij in deze video:

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

01:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!