Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels Beeld © Expeditie Robinson / RTL

Twee deelnemers moeten het veld ruimen in Expeditie Robinson

7 november 2021 21:36

Niet één, maar twee kandidaten hebben 'Expeditie Robinson' moeten verlaten, zo was in de aflevering van zondag te zien. De bondgenootschappen en samensmeed-tactieken komen inmiddels behoorlijk op gang en daardoor heeft een van de twee afvallers wel heel onverwachts het speelveld moeten ruimen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de meeste recente aflevering van Expeditie Robinson

"Gegokt en verloren. Ik had iets anders in gedachten"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson chaotischer dan ooit: hoe zit het ook alweer?

Zoals in de aflevering van donderdag al was te zien, heeft influencer Défano Holwijn behoorlijk last van een ribblessure. Zo erg zelfs, dat hij niet verwacht dat het snel zal genezen. Na een slechte nacht houdt hij de eer aan zichzelf: "Ik ga stoppen, heb niet kunnen pitten. Er zit niks anders op." Vervolgens besluit de groep om een afscheidslunch voor Défano te organiseren en wordt hij opgehaald met de boot. 

De overige spelers maken zich vervolgens op voor een bloedstollende immuniteitsproef. De kandidaten moeten zich, in de zee, vasthouden aan een groot raster. Presentator Kaj Gorgels duwt het raster met een stuurwiel steeds meer naar beneden, zodat de deelnemers stuk voor stuk kopje onder gaan. Jasmine komt vervolgens als grote winnaar uit de bus: zij blijkt de langste adem te hebben. Dit tot grote teleurstelling van een paar kandidaten die haar eigenlijk naar huis hadden willen sturen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wietze in tranen bij Expeditie Robinson: 'Stop gevoel vaak weg'

Terwijl de actrice naar winnaarseiland wordt gestuurd, moet de groep bedenken wie ze nu eruit gaan stemmen. Zo ontstaan al gauw nieuwe, snode plannetjes en complotten. Ook komt er een tweedeling op het eiland: Britte, Yuki en René tegenover Wietze, Loek en Anouk. 

Pas op de eilandraad wordt duidelijk wat er achter de schermen precies is afgesproken. Tot grote verbazing van Loek, is Anouk door het andere team overgehaald om op hem te stemmen. Dit betekent dan ook gelijk de exit voor de acteur. "Gegokt en verloren. Ik had iets anders in gedachten", vertelt Loek, die laat weten teleurgesteld te zijn. "Of Wietze of Anouk heeft ook op mij gestemd. Jullie hoeven het niet te zeggen, maar ik zou het wel leuk vinden om te weten." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza woest over 'lelijke' actie in Expeditie Robinson

Anouk verdedigt haar keuze: "Omdat je gewoon de laatste twee proeven niet opperbest was, en ik wil graag met sterke spelers overblijven. Ik kan wel begrijpen dat je heel boos op me bent." Loek laat vervolgens weten dat hij absoluut niet boos is, omdat hij zo ook Saar Koningsberger eruit heeft gespeeld. "Het is een spel waar we vroeg of laat allemaal het veld moeten ruimen. En het is kut." 

Expeditie Robinson zie je elke donderdagavond om 20.30 uur en elke zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoveel kilo is John de Bever afgevallen door deelname Expeditie Robinson

Expeditie Robinson-afvaller schrikt van weegmoment: 'Wat bizar!'

00:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!